Κρέπες light.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 8 άτομα

Για τις κρέπες
  • 120 γρ. αλεύρι από κινόα
  • 30 γρ. αλεύρι από φαγόπυρο
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
  • 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι λεπτοκομμένο
Για τη σάλτσα
  • 1 ντομάτα
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 4 ντομάτες λιαστές
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα.
  2. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και φτιάχνουμε τις κρέπες.
  3. Για τη σάλτσα μπλεντάρουμε όλα τα υλικά και την έχουμε έτοιμη.
  4. Παίρνουμε τις κρέπες, απλώνουμε επάνω λίγο τυρί, βάζουμε τα λεπτοκομμένα λαχανικά, λίγο αλάτι και τις κλείνουμε. Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα από πάνω.http://www.newsbeast.gr