Σοβαρές καταγγελίες από τον Αραβατινό για όσα συμβαίνουν στις φυλακές

Οι συνθήκες συμφόρησης στις φυλακές έχουν βελτιωθεί αισθητά καθώς έχουμε 3.000 λιγότερους κρατούμενους είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας στις φυλακές Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός. 


Κατήγγειλε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο των φυλακών στο βαθμό που θα έπρεπε να υπήρχαν ενώ είπε ότι έχουν κλείσει τα χειρουργεία με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην είναι καν κέντρο πρώτων βοηθειών. Συνεχίζοντας ο κ. Αραβατινός ανέφερε  πως στις φυλακές υπάρχουν καρκινοπαθείς, όπως επίσης φορείς του AIDS και φυματικοί και οι συγκρατούμενοι τους αλλά και όσοι βρίσκονται στο ίδιο κελί δεν ξέρουν ότι κάποιοι είναι ασθενείς. Ανέφερε  παράλληλα ότι στα σωφρονιστικά καταστήματα υπάρχει ένα καθεστώς αυτοδιοίκησης και αυτοδιάθεσης από τους κρατούμενους ενώ είπε ότι ένα 20% ζει μέσα στις φυλακές με παραβατική συμπεριφορά βγάζοντας λεφτά όπως για παράδειγμα από την διακίνηση ναρκωτικών.

Σοβαρές είναι και οι καταγγελίες του κ. Αραβατινού σχετικά με τους… στρατούς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά που φτιάχνονται μέσα στις φυλακές. Κατήγγειλε επίσης πως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τρώνε ξύλο μέσα στις φυλακές ενώ υπάρχουν και δολοφονίες. Κατήγγειλε επίσης  πως κάποιοι από την πολιτεία τα δικαιολογούν αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές ενώ υποστήριξε ότι πάνε να δώσουν εργολαβικά σε άλλους το ψυχιατρικό νοσοκομείο. Σημείωσε πως σε όλη την Ελλάδα στις φυλακές υπάρχουν μόλις 6 γιατροί και ένας μόνιμος ψυχίατρος.
Τόνισε ότι στις φυλακές υπάρχουν προβλήματα με μετανάστες και πρόσφυγες που αναζητούν την κυριαρχία τους και προσπαθούν να επιβάλλουν τα δόγματα τους. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι φύλακες οι οποίοι απομονώνονται και είπε  επίσης πως κάποιοι αστοί που μπήκαν φυλακή υπέφεραν σημειώνοντας ότι πιο άσχημα πέρασε η τσέπη τους. Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο είπε πως ήταν ως κρατούμενος ότι του επέτρεπε η ψυχική του και σωματική του κατάσταση ενώ είπε πως κανείς πολιτικός δεν τον επισκέφθηκε… στις φυλακές. Ανέφερε πως ο πιο VIP κρατούμενος ήταν ο Κουτσόγιωργας.  

Πηγή: http://www.parapolitika.gr