Επιδιώκεται να έχουν το πάνω χέρι οι τουρκοκύπριοι.

82% Ελληνοκύπριοι, 18% Τουρκοκύπριοι στο νησί της Κύπρου και όμως επιδιώκεται επιβολή των θέσεων της Άγκυρας, με την παρουσία μάλιστα των τουρκικών στρατευμάτων.
Θέλουν να φτιάξουν ένα κράτος έκτρωμα, όπου
την εξουσία στην ουσία θα έχει το 18%. Απόλυτα «δημοκρατικά» πράγματα δηλαδή. Εύλογα λοιπόν θα αναρωτηθεί κάποιος. Και γιατί να μην μείνουν τα πράγματα όπως έχουν; Αυτή τη στιγμή υπάρχει το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενταγμένο στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, έχει οριοθετήσει ΑΟΖ και προβαίνει σε συμβάσεις εκμετάλλευσης του πλούτου του. Γιατί θα πρέπει να μπει το 18% να διαφεντεύει και μάλιστα με την πλήρη καθοδήγηση της Άγκυρας; Κάτι τέτοιο δεν έλεγε και ο Τάσος Παπαδόπουλος; «Παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα;»
Έπειτα υπάρχει και κάτι σημαντικό. Αφού οι Ευρωπαίοι είναι προφανώς έξυπνοι και γνωρίζουν πως αν δημιουργηθεί αυτό το κράτος - έκτρωμα, τότε η Άγκυρα θα μπορεί να υποβάλει όποτε θέλει veto (μέσω του νέου κρατιδίου μέλους της ΕΕ) και θα περνά στην ουσία όλα τα συμφέροντά της στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, χωρίς να είναι καν μέλος. Αυτό δηλαδή θέλουν οι ευρωπαίοι φίλοι μας και εταίροι μας; Να βάλουν την Τουρκία στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα; Για να προσέξουμε λίγο, λέω εγώ, για το που ακριβώς μας οδηγούν…
Πέτρος Χασάπης

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Η Ρωσία αναγνωρίζει το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος: Ανοίγει προξενείο στα Κατεχόμενα!

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων