Η δικαιοσύνη «άκουσε» τους δανειστές για το ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά τη συμφωνία με τους δανειστές, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, και κατόπιν δημοσίων παραινέσεων, με πιο πρόσφατη του αντιπροέδρου της Κομισιόν το πρωί της Πέμπτης,
ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης άσκησε αίτηση αναίρεσης στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014, άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η αναίρεση ασκήθηκε, καθώς ο αντιεισαγγελέας Βουρλιώτης έκρινε ότι το εν λόγω βούλευμα, πάσχει από «έλλειψη πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας» αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».

Υπενθυμίζεται, ότι μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονταν σε δίκη, είναι τρείς Ευρωπαίοι τεχνοκράτες, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας) και αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα μεγάλα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, όπως διαφάνηκε από την στάση που κράτησαν απέναντι στην υπόθεση οι Ευρωπαίοι στο πρόσφατο Eurogroup.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημόσια δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, που μόλις το πρωί της Πέμπτης διαμήνυσε πως η παύση της ποινικής δίωξης των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ είναι προϋπόθεση για την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Πρόσφατα, οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Ιωάννης Γιαννίδης και Νικόλαος Πατεράκης, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά του υπ' αριθμ. 999/2017 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται οι έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και τρία μέλη του ΔΣ αυτού, για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Πηγή: thepressproject.gr