Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες που εμπλέκουν Σημίτη...σε υπόθεση διαφθοράς

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έχει μπει μία υπόθεση που αφορά σε σύμβαση για την προμήθεια του...

συστήματος ασφαλείας (C4I) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που έγιναν στην Αθήνα.

Η σχετική έρευνα της Εισαγγελίας προέκυψε έπειτα από την κατάθεση του Μισέλ Ζοσεράν (πρώην προέδρου της εταιρείας Thales Engineering & Consulting), η οποία δόθηκε στη Γαλλία στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας, έπειτα από καταγγελίες του για πρακτικές διαφθοράς της εν λόγω εταιρείας. 

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής εταιρείας, η Thales Engineering & Consulting είχε κερδίσει τη σύμβαση για τις φρεγάτες και διεκδικούσε και τη δουλειά του C4I. Ωστόσο -όπως υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος- η εταιρεία του έχασε την υπόθεση C41 «διότι ο ανταγωνιστής, η εταιρεία Saic, υποστηριζόταν ευθέως από τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Ντικ Τσένεϊ (2001-2009, επί προεδρίας Μπους). Και κατά τον Ρ. (πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales), χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό».

Υπενθυμίζεται ότι πρωθυπουργός της Ελλάδας εκείνη τη χρονική περίοδο ήταν ο Κώστας Σημίτης.  

Έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η σχετική δικογραφία που προέκυψε, διαβιβάστηκε έχει ήδη διαβιβαστεί προς έρευνα στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. 

Αξιοσημείωτο: η ελληνική Δικαιοσύνη φέρεται να έχει λάβει γνώση της κατάθεσης του Μισέλ Ζοσεράν από το 2006!...

efsyn.gr