Φαβοκεφτέδες που θα τους ενθουσιάσουν όλους

Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε και μαγειρέψτε «έξυπνα» τη φάβα που έχει τεράστια θρεπτική αξία.

Υλικά

320 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
1-2 κλωνάρια ρίγανη
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
1 λεμόνι στιμμένο
για το μείγμα
100 g φρυγανιά
50 g αλεύρι 60 g κρεμμύδι αλεσμένο
λίγη ρίγανη ψιλοκομμένη
1 αβγό

Εκτέλεση

Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με 800 ml κρύο νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το μισό ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο νερό και καρυκεύουμε με αλάτι. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα κλωνάρια της ρίγανης, την αλέθουμε σε μπλέντερ και την αφήνουμε να παγώσει καλά. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και το αβγό. Καρυκεύουμε, ενσωματώνουμε τη φρυγανιά και το αλεύρι μέχρι να μπορούμε να τα πλάσουμε αλλά όχι πολύ σφικτά, πλάθουμε κεφτεδάκια, τα περνάμε ελαφρά από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο στους 170°C μέχρι να ροδίσουν. http://www.govastileto.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων