Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε και μαγειρέψτε «έξυπνα» τη φάβα που έχει τεράστια θρεπτική αξία.
Υλικά
Υλικά
320 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
1-2 κλωνάρια ρίγανη
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
1 λεμόνι στιμμένο
για το μείγμα
100 g φρυγανιά
50 g αλεύρι 60 g κρεμμύδι αλεσμένο
λίγη ρίγανη ψιλοκομμένη
1 αβγό
Εκτέλεση
Βάζουμε
τη φάβα σε μια κατσαρόλα με 800 ml κρύο νερό και προσθέτουμε το
κρεμμύδι, τη ρίγανη και το μισό ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι
να χυλώσει, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο νερό και καρυκεύουμε με
αλάτι. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10
λεπτά. Αφαιρούμε τα κλωνάρια της ρίγανης, την αλέθουμε σε μπλέντερ και
την αφήνουμε να παγώσει καλά. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το
φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και το αβγό. Καρυκεύουμε, ενσωματώνουμε τη
φρυγανιά και το αλεύρι μέχρι να μπορούμε να τα πλάσουμε αλλά όχι πολύ
σφικτά, πλάθουμε κεφτεδάκια, τα περνάμε ελαφρά από αλεύρι και τα
τηγανίζουμε σε σπορέλαιο στους 170°C μέχρι να ροδίσουν. http://www.govastileto.gr/