«Δουλεύω όλη μέρα, μπορώ να έχω σκύλο και να είναι ευτυχισμένος κοντά μου;»

Δυστυχώς για σας δεν γίνεται να χετε «το σκύλο χορτάτο και το καρβέλι ολόκληρο».
Ο σκύλος δεν είναι έπιπλο ή αντικείμενο να το έχετε για ομορφιά. Και όταν εσείς έχετε ανάγκη να παίξετε να χαίρεστε την παρουσία του.


Ο σκύλος είναι κοινωνικό ζώο, θέλει τη συντροφιά σας και νιώθει απαίσια όταν το αφήνετε όλη μέρα μόνο του κλεισμένο στο σπίτι ή στον κήπο. Ειδικά το κουτάβι νιώθει άγχος και μοναξιά, έχει συσσωρευμένη ενέργεια και εκδηλώνετε καταστρέφοντας ρούχα, χαλιά, έπιπλα. Γαυγίζει δυνατά και ασταμάτητα, φέρνοντας τους γείτονες σε απόγνωση.
Όταν είναι ανάγκη να λείψετε λίγες ώρες βάλτε στην τηλεόραση να παίζει ζώα να του κρατά συντροφιά. Φροντίστε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να βγάλει 2 φορές το σκύλο βόλτα την ημέρα, να φροντίσει το φαγητό και το νερό του.
Το να αφήσετε το μπολ γεμάτο νερό και φαγητό είναι ένας τρόπος να μην πεινάσει- διψάσει, όμως δεν μπορείτε να ξέρετε ούτε τι ποσότητα νερού πίνει, ούτε αν τρώει το φαγητό του και δεν το κρύβει κάτω από τους καναπέδες. Μπορεί να ξεχάσει τις συνήθειες του να αφοδεύει στο συγκεκριμένο χώρο που του έχετε, ή ίσως να τρώει τις ακαθαρσίες του.
Συμπέρασμα: αν δεν έχετε χρόνο να αφιερώσετε στο σκύλο, τότε δεν είναι έντιμο απέναντι στο ζώο να το υποχρεώσετε να σας δεχτεί ως ιδιοκτήτη. Δείτε το σαν μέλος της οικογένειας με τα δικαιώματα του.

Πηγή: petzoo.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων