Μπάνιο με θέα το Παλαμήδι και την Κυνουρία

Εκτός από την παραλία της Αρβανιτιάς, που βρίσκεται σχεδόν μέσα στην πόλη του Ναυπλίου, ντόπιοι και επισκέπτες επιλέγουν συχνά για το μπάνιο τους την Καραθώνα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.
Μεγάλη, αμμώδης και με ρηχά νερά, η Καραθώνα είναι δημοφιλής
προορισμός πολλών οικογενειών με παιδιά. Η έκτασή της, που φτάνει περίπου τα τρία χιλιόμετρα, εξασφαλίζει πολλές δυνατότητες στους λουόμενους. Δηλαδή, ξαπλώστρες, ομπρέλες, εστιατόρια και καφέ για όσους το επιθυμούν, αλλά και κάποια πιο ήσυχα σημεία. Γενικά ωστόσο, θα πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος για πολυκοσμία, καθώς  είναι πολλοί εκείνοι που δεν παραλείπουν μια βουτιά στα δροσερά νερά της.
Φτάνοντας, εύκολα καταλαβαίνει ο επισκέπτης γιατί είναι η αγαπημένη παραλία της περιοχής, με τα φοινικόδεντρα, τους ευκάλυπτους, τα αρμυρίκια, το Ποντικονήσι στον ορίζοντά της αλλά και τον βράχο του Παλαμηδίου για θέα. Απέναντι, το βλέμμα μπορεί να φτάσει μέχρι τα παράλια της Κυνουρίας ενώ οι πιο δραστήριοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να επιδοθούν σε θαλάσσια σπορ.
Η Καραθώνα είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή ΚΤΕΛ. Οι πιο τολμηροί μπορούν να φτάσουν και με τα πόδια. Έχει βραβευτεί πολλές φορές με «Γαλάζια σημαία».
ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟhttp://www.newsbeast.gr