Τέλος η αποχή των συμβολαιογράφων – Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί.

Με μία στροφή 180 μοιρών, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να θέσουν τέλος στην αποχή από τους πλειστηριασμούς, ενώ παράλληλα καλούν την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους
κοινωνικούς φορείς «να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Οι συμβολαιογράφοι σε μια εκτενή ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αναφέρουν ότι μετά από 8 μήνες αποχή από μια κατηγορία πλειστηριασμών, αυτών της κατοικίας κάτω των 300.000 ευρώ, «προκύπτει ότι ουδείς από τους πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανένας κοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση».

Δεν παραλείπουν να καταγγείλουν «την πλήρη αδιαφορία κάθε αρμοδίου», καθώς και «την άδικη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων». Παράλληλα, αναφέρουν ότι «η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί , απαιτούσε και απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισής της». Και αυτό, γιατί «αφενός μεν υφίστανται κατηγορίες οφειλών, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ολικά για αντικειμενικούς λόγους και λόγω απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών, αφετέρου δε υφίστανται κατηγορία οφειλών οι οποίες προέκυψαν κατόπιν στρατηγικής επιλογής των οφειλετών, ενώ η μη εξόφλησή τους είναι κοινωνικά απαράδεκτη και κολάσιμη».

Πηγή: paraskhnio.gr