Ημερήσια εκδρομή στο φράγμα του Μαραθώνα

Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα υπάρχει ένα μέρος που ενδείκνυται για τις όμορφες καλοκαιρινές μέρες - και όχι μόνο. Το φράγμα του Μαραθώνα κλείνει 86 χρόνια από την ολοκλήρωσή του και χάρη σε αυτό -καθώς και από άλλες πηγές- λύθηκε το ζήτημα υδροδότησης της Αθήνας.

Εκτός από την προφανή χρησιμότητά τους, στις υδρευτικές ανάγκες της πρωτεύουσας, ο ταμιευτήρας και το φράγμα «σφραγίζουν» με πολύ ξεχωριστό τρόπο το τοπίο, προσθέτοντας ακόμα μια πολύ ενδιαφέρουσα πινελιά.
Το Φράγμα είναι φτιαγμένο στο σημείο που συναντώνται οι ποταμοί Χάραδρος και Βαρνάβας, σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από την πόλη του Μαραθώνα. Το έργο θεμελιώθηκε το 1926 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1931 ενώ ο ταμιευτήρας είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει από το 1929. Το ύψος του φτάνει τα 54 μέτρα και το μήκος τα 285.
Από τη δημιουργία του φράγματος «γεννήθηκε» και η τεχνητή λίμνη του Μαραθώνα, με έκταση περίπου 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος τα 54 μέτρα.
Το θέαμα της λίμνης είναι μαγευτικό, καθώς ο επισκέπτης πλησιάζει στο φράγμα, ενώ η φύση, φιλόξενη, προσφέρει πολλές γωνιές για ξεκούραση, εξερεύνηση αλλά και πικ-νικ.
IMG_9721 IMG_9745 IMG_1630 IMG_1629 IMG_9751 IMG_9753 IMG_9754 IMG_9757http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων