Υλικά
Για τις μπριζόλες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
Χυμός απο 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2 χοιρινές μπριζόλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τις γλυκοπατάτες
1 κιλό γλυκοπατάτες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά σε πολύ λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
3 φλιτζάνια ζωµό κότας διαλυμένο σε μισό λίτρο ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κ κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις μπριζόλες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχή γάστρα.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη σάλτσα αυτή στο κρέας, ώστε να το καλύψει.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό νεράκι για να σκεπάσει το κρέας.
Σκορπάμε τα κομματάκια σκόρδου γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
Τέλος, για 5 λεπτά γυρνάμε τον φούρνο στο γκρίλ για να ροδίσει περισσότερο το κρέας.
Για τις γλυκοπατάτες
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουµε σε μέτρια φωτιά τα κρεµµύδια µε το σκόρδο για 15 λεπτά, μέχρι να µαλακώσουν και να χρυσίσουν.
Σε ένα µπολ ρίχνουµε τις πατάτες, τα κρεµµύδια µε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουµε καλά.
Απλώνουµε τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουµε µε τον ζωµό, πασπαλίζουµε µε µπόλικο πιπέρι και ψήνουµε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. http://www.govastileto.gr
Για τις μπριζόλες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
Χυμός απο 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2 χοιρινές μπριζόλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τις γλυκοπατάτες
1 κιλό γλυκοπατάτες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά σε πολύ λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
3 φλιτζάνια ζωµό κότας διαλυμένο σε μισό λίτρο ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κ κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις μπριζόλες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχή γάστρα.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη σάλτσα αυτή στο κρέας, ώστε να το καλύψει.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό νεράκι για να σκεπάσει το κρέας.
Σκορπάμε τα κομματάκια σκόρδου γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
Τέλος, για 5 λεπτά γυρνάμε τον φούρνο στο γκρίλ για να ροδίσει περισσότερο το κρέας.
Για τις γλυκοπατάτες
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουµε σε μέτρια φωτιά τα κρεµµύδια µε το σκόρδο για 15 λεπτά, μέχρι να µαλακώσουν και να χρυσίσουν.
Σε ένα µπολ ρίχνουµε τις πατάτες, τα κρεµµύδια µε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουµε καλά.
Απλώνουµε τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουµε µε τον ζωµό, πασπαλίζουµε µε µπόλικο πιπέρι και ψήνουµε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. http://www.govastileto.gr