Παράλιο Άστρος, ο οικισμός της Πελοποννήσου με την ατελείωτη ακρογιαλιά

Αγαπημένος προορισμός πολλών Πελοποννήσιων αλλά όχι μόνο, καθώς από την Αθήνα απέχει περίπου 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο, το Παράλιο Άστρος βρίσκεται στην ανατολική Πελοπόννησο, στα παράλια της Αρκαδίας, και βρέχεται από τα νερά του Αργολικού κόλπου.
Το όνομά του το οφείλει στο σχήμα του λόφου «Νησί» που βρίσκεται
δίπλα στο λιμάνι, και το οποίο θυμίζει άστρο. Η θέα πάνω από τον λόφο είναι μαγευτική και στην κορυφή δεσπόζει μεσαιωνικό φρούριο. Γραφικά δρομάκια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική δίνουν τον «τόνο» στον όμορφο οικισμό και στο λιμάνι του δένουν ταχύπλοα, αλιευτικά και καΐκια.
Το «ατού» του όμως εκτός από τη μεγάλη ιστορία της περιοχής- είναι επίνειο του ιστορικού Άστρους Κυνουρίας, όπου συγκλήθηκε, τον Απρίλιο του 1823, η B' Εθνοσυνέλευση των επαναστατημένων Ελλήνων- είναι αναμφίβολα η μεγάλη, καθαρή και πανέμορφη παραλία του, που φτάνει τα δέκα χιλιόμετρα μέχρι σχεδόν τον Άγιο Ανδρέα. Η εντυπωσιακή ακρογιαλιά, αλλού αμμουδερή κι αλλού με βότσαλα, και η καθαρή θάλασσα έχουν αναδείξει το Παράλιο Άστρος σε ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο αγαπημένα θέρετρα της Πελοποννήσου.
Συνδυάστε την επίσκεψή σας με περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή και αδράξτε την ευκαιρία να γνωρίσετε την πανέμορφη Κυνουρία με τις ιδιαίτερες ομορφιές της και την τσακώνικη διάλεκτο, που ακόμα χρησιμοποιείται σε περιοχές όπως το Λεωνίδιο.
ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣhttp://www.newsbeast.gr