Υλικά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες, ψιλικομμένα μήλα και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τo αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
Ρίχνουμε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θύκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.
Συνοδέψτε τα με παγωτό μόκα με κακάο. http://www.govastileto.gr
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες, ψιλικομμένα μήλα και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τo αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
Ρίχνουμε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θύκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.
Συνοδέψτε τα με παγωτό μόκα με κακάο. http://www.govastileto.gr