Μια
εύκολη και κλασική καλοκαιρινή συνταγή για να φτιάξεις το ροδάκινο
γλυκό του κουταλιού που είναι από τις πιο διαδεδομένες και νόστιμες
συνταγές για ροδάκινο που μπορείς να δοκιμάσεις σαν γλυκό. Καλή
απόλαυση.
Σερβίρεις : 10 μερίδες
Υλικά
1 κιλό ροδάκινα
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό ροδάκινα
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 χαρτάκι βανίλια (προαιρετικά)
1 κουταλιά ασβέστη
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
Διαδικασία
Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από τα ροδάκινα.
Τα κόβουμε στη μέση και πετάμε το κουκούτσι.
Διαλύουμε τον ασβέστη σε 3 κιλά νερό.
Ρίχνουμε μέσα τα ροδάκινα και τα αφήνουμε 3-4 ώρες για να σφίξουν.
Τα ξεπλένουμε κατόπιν πολλές φορές για να φύγει ο ασβέστης.
Στη συνέχεια, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό ώσπου να γίνει ένα δεμένο σιρόπι.
Στην κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα στραγγισμένα, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα αφήνουμε όλη νύχτα.
Το πρωί τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε 1 ώρα περίπου, ώσπου να βράσουν καλά.
Λίγο πριν από το τέλος, ρίχνουμε το λεμόνι.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, το ξαφρίζουμε, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και τότε ρίχνουμε τη βανίλια, αν μας αρέσει το άρωμά της.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
nostimada.gr