Πώς θα του μάθω το «έλα» στο κουτάβι

Με αυτό το παράγγελμα πρέπει να πετύχετε να έρθει το σκυλί κοντά σας απ’ όπου και αν βρίσκεται, με ότι και αν είναι απασχολημένο. Σε αυτή την άσκηση το σημαντικότερο είναι να έρθει το σκυλί από
ευχαρίστηση και όχι από δυσφορία ή από φόβο. Άλλωστε να το κάνετε να έρχεται από φόβο και μόνο δεν είναι το ζητούμενο.

1) Από την αρχή της γνωριμίας σας λοιπόν, θα το φωνάζετε να φάει χρησιμοποιώντας το όνομα του και έπειτα τη λέξη «έλα». Άρα του δημιουργείται μια ευχάριστη εντύπωση για τη λέξη αυτή. Μετά όμως μόλις τη μάθει, φωνάξτε το να έρθει κοντά σας και μόλις έρθει πλησιάσει χαϊδέψτε το. Άσχετα αν πηδάει πάνω σας ή όχι. Το να μάθει να μην πηδάει πάνω σας, θα έρθει αργότερα. Αφού λοιπόν έχει αντιληφθεί πως το «έλα» έχει και χάδια και αφού το μάθετε να κάθεται φρόνιμα, θα πρέπει να προχωρήσετε στη σοβαρή άσκηση του «έλα».


2) Θα το βάλετε να καθίσει και κρατώντας πάντα το λουρί του, θα πάτε να σταθείτε απέναντι του σε μικρή απόσταση.

3) Μην το αφήσετε να σηκωθεί, αλλά μετά από λίγο καλέστε το με τη λέξη «έλα». Αν δεν έρθει – γιατί μπορεί να νομίζει πως κάνει την άσκηση του «κάτω» και ότι δεν πρέπει να σηκωθεί- τραβήξτε λίγο το λουρί κα επαναλάβετε το κάλεσμα. Μόλις έρθει μπροστά σας, παινέψτε το και βάλτε το να ξανακάνει την άσκηση.

4) Αυτό θα γίνεται 2-3 φορές τη μέρα ώσπου να καταλάβει την εντολή «έλα». Αυτό που του ζητάτε κατ’ ουσία είναι να έρθει κοντά σας όπου και αν βρίσκεται. Είναι ο μόνος τρόπος να το προστατέψετε από κάθε κίνδυνο.

Πηγή: petzoo.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων