Εναλλακτικές διακοπές στην Τήλο

Φτάνοντας στο λιμάνι της Τήλου, τα Λιβάδια, ο επισκέπτης συνειδητοποιεί αμέσως πως το πολύωρο, αν έγινε με το πλοίο, ταξίδι του, αναμφίβολα άξιζε τον κόπο. Το νησί έχει εξελιχθεί και αναπτυχθεί διατηρώντας την αυθεντική ατμόσφαιρά του και τη μεγάλη ιστορία του και υποδέχεται τους ταξιδιώτες που αναζητούν έναν εναλλακτικό προορισμό με
χαρακτήρα και άποψη για τις διακοπές τους.
Οι τρεις οικισμοί της Τήλου είναι τα Λιβάδια, το Μεγάλο Χωριό και ο Άγιος Αντώνιος ενώ τουριστική ανάπτυξη γνωρίζουν επίσης οι παραλίες Έριστος και Πλάκα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Παλαιοντολογικό Μουσείο του νησιού, καθώς στην Τήλο ανακαλύφθηκε στο σπήλαιο Χαρκαδιό νεκροταφείο νάνων ελεφάντων, που πιστεύεται πως έζησαν πριν από 45.000 χρόνια και εξαφανίστηκαν πριν από 4.000 χρόνια.
Το νησί ολόκληρο αποτελεί οικολογικό πάρκο και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες ενώ και οι ίδιοι οι κάτοικοι δραστηριοποιούνται για τη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Στους κατάφυτους ορεινούς όγκους της Τήλου φυτρώνει πλήθος λουλουδιών και βοτάνων και ζουν πολλά είδη πουλιών, κάποια σπάνια.
Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Μεγάλο Χωριό με τα πετρόκτιστα σπίτια του και τα στενά δρομάκια του. Στην κορυφή του λόγου δεσπόζει μεσαιωνικό κάστρο που αξίζει να επισκεφθείτε, τόσο για το ίδιο όσο και για τη μαγευτική θέα. Στους λόφους πάνω από τα Λιβάδια βρίσκεται το Μικρό Χωριό, χτισμένο τον 15ο αιώνα, με διάσπαρτες βυζαντινές εκκλησίες και πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη και στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Στην αυλή του γίνεται στα τέλη Ιουλίου το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού.
Η Τήλος διαθέτει και πολλές παραλίες. Η πιο γνωστή είναι μάλλον η Έριστος, αμμουδιά που εκτείνεται σε περίπου δύο χιλιόμετρα. Απολαυστικές βουτιές θα κάνετε όμως και σε πολλά άλλα ακρογιάλια του νησιού, όπως τα Λεθρά, ο Άγιος Σέργιος, ο Θεολόγος, η Πλάκα και ο Άγιος Αντώνιος.
ΤΗΛΟΣ ΤΗΛΟΣ ΤΗΛΟΣ ΤΗΛΟΣ ΤΗΛΟΣ ΤΗΛΟΣ ΤΗΛΟΣ ΤΗΛΟΣhttp://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων