Υλικά για 4 άτομα
- 680 γρ. κιμά (μισό αρνί – μισό μοσχαρίσιο)
- 150 ml γάλα
- 50 γρ. ψίχα φρέσκου ψωμιού σε τρίμματα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλεύρι για το πασπάλισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 600 ml πασάτα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 μικρό κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με το γάλα. Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα μικρού λουκάνικου μήκους 5 εκ. και τα αλευρώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια γυρίζοντάς τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σιγοβράζουμε την πασάτα, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. http://www.newsbeast.gr/