Ακριβή μου βενζίνη – Τα 1,7 ευρώ/λίτρο θα αγγίξει η τιμής της

Στα ύψη αναμένεται να ανέλθει η τιμή της βενζίνης, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει σπάσει το «φράγμα» των 1,60 ευρώ το λίτρο λόγω των διεθνών εξελίξεων.
Οι βενζινοπώλες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να φτάσει και τα 1,68-1,70 ευρώ με βάση το ρυθμό αύξησης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργο Ασμάτογλου που μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο, η εξέλιξη αυτή μπορεί να συμβεί μέσα στις επόμενες 40-45 ημέρες.
Ήδη η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται σε ανοδική τροχιά καθώς την περασμένη Τετάρτη βρισκόταν στα επίπεδα των 1,618 ευρώ πανελλαδικά.
Παραδοσιακά, μάλιστα, οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν σε νησιά του Αιγαίου. Ενδεικτικά στις Κυκλάδες η αμόλυβδη έφτασε τα 1,836 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα τα 1,743 ευρώ/λίτρο και στη Σάμο τα 1,717 ευρώ το λίτρο.
Οι καταναλωτές εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβά τα καύσιμα καθώς η άνοδος της διεθνούς τιμής του πετρελαίου δεν αφήνει περιθώρια για περιττές…μετακινήσεις.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην κατάταξη των ευρωπαϊκών κρατών με την ακριβότερη βενζίνη, με τη μέση τιμή της να κυμαίνεται στα 1,75 δολάρια λίτρο ενώ οι μόνες χώρες που την ξεπερνούν σε ακρίβεια είναι η Νορβηγία, οι Κάτω Χώρες και η Ισλανδία. Σύμφωνα με το globalpetrolprices, η ακριβότερη τιμή καταγράφεται στη Νορβηγία (στα 1,80 δολάρια το λίτρο) ενώ από την άλλη, τη χαμηλότερη τιμή βενζίνης εξακολουθεί να την έχει η Ρωσία (0,68 δολάρια το λίτρο).
Η υψηλή τιμή του πετρελαίου συμπαρασύρει προφανώς όλα τα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ) με την Ελλάδα να έχει λίγα περιθώρια ελιγμών καθώς της τελικής τιμής αφορά σε φόρους , κόστη μεταφοράς κλπ.       www.in.gr