Πώς θα κάνεις το μικρόσωμο σκυλάκι σου να αγαπήσει το μπάνιο.

Βήμα 1ο: Αφού βάλεις το σκυλάκι στην μπανιέρα και βεβαιωθείς ότι το νερό δεν είναι καυτό, βοήθησέ το να προσαρμοστεί στο νερό εκτοξεύοντάς το με χαμηλή πίεση στην πλάτη του. Προσπάθησε να το κρατήσεις ήρεμο, διαφορετικά θα πάρει από φόβο το μπάνιο.



Βήμα 2ο: Δώσε στο σκύλο σου όσο χρόνο χρειαστεί για να συνηθίσει το νερό. Κράτησε το τηλέφωνο του ντους σε απόσταση 2-3 εκατοστών από τον σκύλο, ώστε το νερό να διαπεράσει πιο αποτελεσματικά τη γούνα.


Βήμα 3ο: Όταν το σκυλάκι χαλαρώσει, τότε δοκίμασε να το κάνεις μπάνιο στο κεφάλι, χωρίς όμως ποτέ να εκτοξεύεις νερό στο πρόσωπό του. Χαμήλωσέ του λίγο το κεφάλι, ώστε το νερό να μη το βρίσκει στο πρόσωπο. Με ένα σφουγγάρι, απομάκρυνε το νερό από την περιοχή τη μουσούδα και τα μάτια του.

Βήμα 4ο: Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν για σκύλους για το σαπούνισμα, προσέχοντας όμως να μην πάει σαπούνι στα μάτια του. Αν τα αυτιά του είναι σηκωμένα, κλείσε τα με το χέρι σου την ώρα που το ξεπλένεις, για να μην μπει νερό.

Βήμα 5ο: Μπορείς να το τρατάρεις κάποια λιχουδιά στη διάρκεια του μπάνιου, για να το ανταμείψεις όταν είναι ήσυχο.

Βήμα 6ο: Ξέπλυνέ το μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Δεν πρέπει να μείνουν υπολείμματα, γιατί το σκυλί μπορεί αργότερα να τα γλείψει.           www.govastileto.gr