Βρες το κουμπί κάθε ζωδίου και κάνε την επικοινωνία σας ακόμα καλύτερη!

Ψάχνεις να βρεις τον τρόπο για να έχεις μία όμορφη επικοινωνία με το άτομο που έχεις σχέση ή απλά σε ενδιαφέρει; Αισθάνεσαι σαν να δένεται η γλώσσα σου κόμπος, κάθε φορά που συναντιέστε, μπερδεύεις τα λόγια σου και παραμένεις στη σιωπή, γιατί κομπλάρεις ή δεν βρίσκεις τον κατάλληλο τρόπο για να εκφράσεις τις σκέψεις σου;
Πολλές φορές λέτε το ίδιο πράγμα, με διαφορετικά όμως λόγια και γίνονται μεταξύ σας παρεξηγήσεις;

Η επικοινωνία είναι πολύ βασικό στοιχείο σε μία σχέση και σίγουρα θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή, ενώ εκτιμάς και έχεις αισθήματα για έναν άνθρωπο, να μην μπορείς να έχεις μαζί του μία καλή επικοινωνία. Πριν καταθέσεις τα όπλα και πεις “δεν ταιριάζουμε”, εφάρμοσε μερικά αστρολογικά μυστικά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να βρεις το “κουμπί” του ατόμου που σε ενδιαφέρει με βάση το ζώδιό του, προκειμένου να κάνεις μαζί του την επικοινωνία σας καλύτερη!


ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι σαν ένα μικρό παιδί, που δεν πρόκειται ποτέ του να ωριμάσει! Η επικοινωνία μαζί του μπορεί να σου δημιουργήσει πολλές φορές εκνευρισμό, είτε επειδή πετά από το ένα θέμα στο άλλο, είτε επειδή λέει πολλά που αργότερα ξεχνά, αλλά προπάντων επειδή είναι και αρκετά αθυρόστομος ή δεν έχει τακτ. Για να μπορέσεις να βρεις το “κουμπί” του και για να λειτουργείς πιο άνετα μαζί του στις επικοινωνίες σας, προσέγγισέ τον άμεσα, χωρίς υπεκφυγές, πες αυτό που θέλεις να του πεις ευθέως, δίχως ντροπές και δισταγμούς. Ο Κριός θέλει να ακούει αλήθειες και του αρέσει όταν οι άνθρωποι γύρω του μπαίνουν κατευθείαν στο “ψητό” όσων έχουν να πουν. Επιπλέον θυμήσου το εξής: Αν δεν μπορείς να πεις αλήθειες, καλύτερα μην πεις τίποτα…

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος δεν λέει πολλές κουβέντες, όμως όταν μιλήσει, θα δηλώσει ευθέως τη θέση του και δεν θα σου δώσει τα περιθώρια, ούτε να τον αμφισβητήσεις, αλλά ούτε και να τον κάνεις να αλλάξει άποψη. Αυτός είναι και ο πιο σπουδαίος λόγος, για τον οποίο μπορεί κάποιες στιγμές να σου δημιουργεί “μπλοκάρισμα” και να μην ξέρεις πώς να τον κουμαντάρεις επικοινωνιακά! Για να καταφέρεις να κάνεις πιο ανάλαφρη την κουβέντα μαζί του, αρκεί να του μιλήσεις γλυκά, με καλούς τρόπους, να τον πιάσεις στο φιλότιμο και να χρησιμοποιήσεις υποκοριστικά (αγαπουλινάκι, γλυκουλίνι και… τα σχετικά)! Όλα αυτά θα κεντρίσουν θετικά την προσοχή του Ταύρου και θα αφεθεί στην κουβέντα σας!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Λάτρης της επικοινωνίας είναι ο Δίδυμος, όμως πολλές φορές με τον τρόπο του παριστάνει τον “ξερόλα” και αυτή είναι και η βασική αιτία, που πολλές φορές μπορεί να “μαγκωθείς” από φόβο τί θα σου απαντήσει… Καταρχήν, νιώσε άνετα μαζί του και θυμήσου ότι ο Δίδυμος θέλει πάντα να ακούει την άποψή σου, του αρέσει ακόμα και να υπάρχει αντίλογος… Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να έχεις επιχειρήματα σε καθετί που θα του συζητήσεις. Αν θέλεις να χαλαρώσεις το κλίμα μεταξύ σας, αρκεί να έχεις χιούμορ και να κάνεις κάποιο έξυπνο, διασκεδαστικό σχόλιο, που θα τον κάνει να γελάσει… Με το χιούμορ μπορείς αμέσως να κερδίσεις την προσοχή ενός Δίδυμου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος όταν δεν έχει πολύ μεγάλη οικειότητα, είναι αρκετά συγκρατημένος αλλά και ντροπαλός στην επικοινωνία του. Επομένως, στο ξεκίνημα της γνωριμίας/σχέσης σας, εσύ είσαι που πρέπει να παίξεις “μπάλα”, προκειμένου να τον βοηθήσεις να σου ανοιχτεί περισσότερο… Ακόμα και στην πορεία της σχέσης σας, όταν περνάτε δύσκολες στιγμές, εσύ πρέπει να φροντίζεις να τον ηρεμείς, για να αφήνεται στην επικοινωνία σας με τρόπο άνετο! Τί πρέπει να κάνεις; Να του αγγίζεις τις ευαίσθητες χορδές του, με λίγα λόγια να επικοινωνείς με τρόπο εκφραστικό, αλλά και συναισθηματικό! Εξωτερίκευσε τα συναισθήματά σου, δείξε του το ενδιαφέρον σου, προτίμησε να του τηλεφωνήσεις, παρά να του στείλεις ένα γραπτό μήνυμα και απόδειξέ του ότι νοιάζεσαι!

ΛΕΩΝ

Ο πληθωρικός, αλλά και υπερβολικός στις εκφράσεις του Λέοντας, θέλει οι επικοινωνίες του να είναι διασκεδαστικές, αυθόρμητες, να βγάζουν γέλιο, να έχουν με λίγα λόγια κέφι, χαρά και αισιοδοξία. Ένας Λέοντας δεν αντέχει την μιζέρια, την μουρμούρα και τις “βαριές” συζητήσεις, που δεν καταλήγουν πουθενά! Σε κάθε επικοινωνία σου με το Λιοντάρι, λοιπόν, θα πρέπει να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου, δίνοντας του συχνά επαίνους και κομπλιμέντα, που τόσο πολύ του αρέσουν και τον κάνουν να αφήνεται περισσότερο στην επικοινωνία σας… Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις, είναι να του πας κόντρα ή να προσπαθήσεις να μειώσεις την άποψή του, προκειμένου να περάσεις τα δικά σου μηνύματα. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχεις δυσάρεστα αποτελέσματα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος είναι αρκετά σφιγμένος στην επικοινωνία του, μέχρι να πάρει τον αέρα του και να σε γνωρίσει λίγο καλύτερα. Αν και πολλές φορές μπορεί να σε “μπλοκάρει”, επειδή είναι πολύ παρατηρητικός αλλά δεν λέει και πολλές κουβέντες, εσύ από την πλευρά σου θα πρέπει να τον παρακινήσεις να σου ανοιχτεί! Πώς θα το κάνεις αυτό; Μίλα μαζί του με σοβαρότητα, δείξε του ότι έχεις άποψη, υποστήριξε τις ιδέες σου και χρησιμοποίησε όμορφο λεξιλόγιο. Να θυμάσαι πως ο Παρθένος, όταν μιλάς, δίνει πολύ μεγάλη προσοχή όχι μόνο στις λέξεις σου, αλλά και στις εκφράσεις και στις χειρονομίες σου… Μην πάρεις το θάρρος να αποκτήσεις αμέσως οικειότητα, εκφράζοντας ή ρωτώντας πιο προσωπικά πράγματα. Άφησε το χρόνο προκειμένου να αναπτυχθεί μία αμοιβαία εμπιστοσύνη!

ΖΥΓΟΣ

Ο ευχάριστος και γλυκομίλητος Ζυγός, είναι ένα άτομο αυθόρμητο στις επικοινωνίες του, απλά έχει το ελάττωμα να πετά από το ένα θέμα στο άλλο ή να μην συγκεντρώνεται πολύ στην κουβέντα σας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, για τον οποίο κάποιες στιγμές θα δυσανασχετήσεις και δεν θα ξέρεις με ποιο τρόπο να επικοινωνήσεις μαζί του! Προσπάθησε σε κάθε μορφή επικοινωνίας σου μαζί του, να του συμπεριφέρεσαι με τρόπο άνετο, διπλωματικό και ευγενικό… Θυμήσου ότι δεν αντέχει τις φωνές, τις άσχημες εκφράσεις, αλλά και τα τελεσίγραφα. Δείξε του σεβασμό, απεύθυνέ του το λόγο και εκτός από ένα γλυκό παιχνίδι με τα λόγια, φρόντισε όταν του μιλάς, να κάνεις παιχνίδι και με τα μάτια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είναι αναμενόμενο να δυσκολεύεσαι και να μην βρίσκεις τον κατάλληλο τρόπο για να επικοινωνήσεις με έναν Σκορπιό! Τις περισσότερες φορές είναι σαν να περνάει από σκάνερ την κάθε λέξη και την κάθε έκφρασή σου, προκειμένου να καταλάβει αν του λες αλήθεια. Για τον Σκορπιό λοιπόν, είναι απαραίτητο να δημιουργείται ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις επικοινωνίες του και για να το πετύχεις αυτό, θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή και προπάντων να έχεις απόλυτη ειλικρίνεια σε κάθε συζήτηση μαζί του! Μίλα του για τα συναισθήματά σου, άνοιξε την καρδιά σου, μοιράσου μαζί του τόσο τις σοβαρές όσο και τις ασήμαντες σκέψεις του, δείχνοντάς του ότι είναι ένα άτομο που εμπιστεύεσαι και στο οποίο στηρίζεσαι… Το ίδιο θα κάνει και εκείνος!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης μπορεί να σου φαίνεται επιπόλαιος ή ασταθής, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα άτομο που έχει γνώσεις, εξυπνάδα και ευστροφία και θέλει κάθε επικοινωνία του να είναι ουσιαστική. Το πρόβλημα με τον Τοξότη είναι ότι βαριέται πάρα πολύ εύκολα… Όταν λοιπόν μιλάς μαζί του, δεν θα πρέπει να κολλάς στις λεπτομέρειες, χρησιμοποιώντας “σάλτσες” στο λόγο σου, απλά και μόνο για να τον εντυπωσιάσεις. Ο Τοξότης στέκεται στην ουσία και δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Του αρέσουν πολύ τα έξυπνα σχόλια και οι ατάκες, ενώ είναι δεκτικός και στις σωστές συμβουλές!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σίγουρα νιώθεις ένα σφίξιμο στο στομάχι κάθε φορά που είναι να συζητήσεις με έναν Αιγόκερω, και είναι λογικό, γιατί τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της γνωριμίας ή της σχέσης σας, είναι σαν να υψώνει έναν προστατευτικό τοίχο, τον οποίο δεν μπορείς εύκολα να γκρεμίσεις… Ο Αιγόκερως δεν μένει ποτέ στα λόγια, δεν εντυπωσιάζεται με αυτά που θα του πεις, η ουσία στην επικοινωνία μαζί του κρύβεται στο εξής: Κατά πόσο θα καταφέρεις να του αποδείξεις με τις πράξεις σου, όλα όσα έχεις κουβεντιάσει μαζί του! Για το λόγο αυτό, καλύτερα και εσύ από την πλευρά σου να λειτουργείς μετρημένα στα λόγια σου, τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθείς ποιες είναι και οι δικές σου προθέσεις!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κομπιάζεις ή να αγχώνεσαι στην επικοινωνία σου με έναν Υδροχόο! Είναι ένα άτομο φιλελεύθερο, ανοιχτό σε όλες τις απόψεις και διαθέσιμο πάντα για κουβέντα, αλλά και ανάλυση! Το μόνο που δεν αντέχει ένας Υδροχόος είναι τις παλιομοδίτικες απόψεις και τους στενόμυαλους ανθρώπους… Σε κάθε περίπτωση όμως, εσύ πρέπει να εκφράζεσαι ελεύθερα απέναντί του, σαν να τον ξέρεις χρόνια, παραθέτοντας τις απόψεις σου, χωρίς όμως να προσπαθείς να του επιβάλεις να συμφωνήσει με όσα εσύ του λες. Για να τον “κερδίσεις”, αρκεί να του κάνεις ξαφνικές εκπλήξεις στην επικοινωνία σας. Αυτό είναι κάτι που του αρέσει πολύ!

ΙΧΘΥΕΣ

Σίγουρα έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο ιδιαίτερο, διαφορετικό από τα υπόλοιπα άτομα που έχεις γνωρίσει και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχεις αντιληφθεί ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι απέναντί του με “λεπτότητα”! Στην επικοινωνία μαζί του, δείξε ενδιαφέρον και προσοχή στα λόγια του, δήλωσέ του ότι τον νιώθεις, ότι τον καταλαβαίνεις, για να του δώσεις το περιθώριο να σου ανοιχτεί περισσότερο! Μην κολλάς σε κάθε του λέξη προσπαθώντας να βγάλεις νόημα, γιατί θα μπλεχτείς ακόμα περισσότερο… Χρησιμοποίησε τρυφερό λόγο και “παίξε” με το μυαλό του, με ρομαντικό τρόπο!

Πηγή: myastro.gr