Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες της Ηπείρου

Πνιγμένο στο πράσινο της φύσης, με μια μοναδική ομορφιά και πολλά αξιοθέατα που μαγεύουν τον ταξιδιώτη, είναι το χωριό Θεοδώριανα. Βρίσκεται σε μια πλαγιά των ανατολικών Τζουμέρκων, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την Άρτα και είναι φημισμένο για τους διπλούς καταρράκτες που σχηματίζονται στον ποταμό Άσπρη Γκούρα και αποτελούν και το πιο σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής.

Το τοπίο εδώ είναι απλά μαγευτικό και μπορεί να δει κανείς να τρέχει νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε αντίθεση με άλλα μέρη της Ελλάδας. Τα παγωμένα νερά του «Γκούρα» γκρεμίζονται από 25 μέτρα ύψος, αφού πρώτα προλάβουν να χωριστούν στα δυο, σχηματίζοντας δυο υπέροχους καταρράκτες. Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο που αναδεικνύει το μεγαλείο της φύσης με έναν μοναδικό τρόπο. Εκτός όμως από τους καταρράκτες της Σούδας στα Θεοδώριανα βρίσκει κανείς κι άλλους αρκετά εντυπωσιακούς ενώ ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κάνει πεζοπορικές διαδρομές για να τους γνωρίσει.
Γενικά, τα Θεοδώριανα αποτελούν από μόνα τους έναν προορισμό που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Χτισμένα στα 950 μέτρα υψόμετρο προσφέρουν μοναδική θέα, πλούσια φύση και σπάνιες εικόνες. Για να φτάσει κάποιος στα Θεοδώριανα περνά από μια συγκλονιστική διαδρομή με τους πύργους των Τζουμέρκων από πάνω και τον κάμπο από κάτω σε έναν μοναδικό συνδυασμό.
Τα αποκαλούν επίσης και πρωτεύουσα του νερού και όχι άδικα λόγω των δεκάδων πηγών που αναβλύζουν εκεί και γύρω τους.






www.newsbeast.gr