Οι Σπέτσες την Άνοιξη είναι όνειρο.

Ένα από τα πιο αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Σπέτσες φημίζονται για την ένδοξη ναυτική παράδοση, την αξιόλογη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα τους.
Σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από την Πειραιά, απέχουν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μόλις 2 ώρες, ενώ προσεγγίζονται και οδικώς μέσω της Κόστα. Άκομη ένα προτέρημά τους, έναντι των υπόλοιπων νησιών του Αργοσαρωνικού. Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις λόγοι για να τις επιλέξετε και την περίοδο του Πάσχα.              
Το Σάββατο του Λαζάρου στις Σπέτσες γιορτάζουν την Ανάσταση του Λαζάρου με ιδιαίτερο τρόπο. Τα μικρά κορίτσια του νησιού με τα λεγόμενα «λαζαράκια», καλαθάκια στολισμένα με λουλούδια, τραγουδούν από πόρτα σε πόρτα τα κάλαντα.
Την Μεγάλη Παρασκευή οι επιτάφιοι των Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Αγίου Ιωάννη και Αγίου Αντωνίου μετά την περιφορά τους συναντιούνται στην επιβλητική Πλατεία του Ποσειδωνίου για μια κοινή δέηση, κατά την διάρκεια της οποίας οι νεαροί που κουβαλάνε τους επιτάφιους τους σηκώνουν ψηλά, εν είδη «διαγωνισμού» για το ποιος θα φτάσει πιο ψηλά.

Το βράδυ της Ανάστασης ο ουρανός πάνω από τις Σπέτσες βάφεται από τα χρώματα των πυροτεχνημάτων που εκτοξεύονται από κάθε ενορία. Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα ψέλνεται το «Χριστός Ανέστη» στη μονή των Αγίων Πάντων, το γυναικείο μοναστήρι του νησιού, όπου επικρατεί στην κυριολεξία «νεκρική σιγή». Τέλος, στην ενορία της Ανάληψης μετά την Ανάσταση οι νέοι του νησιού καίνε μια βάρκα στο προαύλιο της εκκλησίας.
Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιείται το κάψιμο του Ιούδα στην περιοχή της Κουνουπίτσας.                   www.newsbeast.gr