Υλικά για 4-6 άτομα
- 400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα ή φτιάχνετε δική σας ζύμη για πίτσα
- 1 κιλό κρεμμύδι
- 5 ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
- λίγο λάδι
- θυμάρι
- 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 16 γραμμάρια
- 400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό
- 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι προαιρετικά
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε χοντροκομμένες. Έπειτα πλένετε και κόβετε τις ντομάτες.
- Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψήνετε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, έως ότου τα κρεμμύδια να λιώσουν σαν πουρέ.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το ζυμάρι και το τρυπάτε με το πιρούνι κατά τόπους.
- Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές και πασπαλίζετε με τριμμένη φέτα.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
- Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι, ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.
- Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μείγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.
- Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλετε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
- Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι.
- Του δίνετε σχήμα μπάλας, ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα.
- Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.
- Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα για την πίτσα.
- Μετά την 1 ώρα θα έχει φουσκώσει αρκετά. Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
- Τώρα μπορείτε να το κόψετε σε 3 κομμάτια και να βάλετε τα 2 σε ένα τάπερ στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
- Το κομμάτι που θα κρατήσετε είναι αρκετό για μια πίτσα διαμέτρου 30 εκ. Το ανοίγετε με τον πλάστη και βάζετε τα υλικά που θέλετε.
- Ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. www.newsbeast.gr