Πίτσα με φέτα και ελιές.Τραγανή και λαχταριστή συνταγή

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα ή φτιάχνετε δική σας ζύμη για πίτσα
  • 1 κιλό κρεμμύδι
  • 5 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
  • λίγο λάδι
  • θυμάρι
  • 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη ζύμη πίτσας (προαιρετικά)
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 16 γραμμάρια
  • 400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι προαιρετικά
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε χοντροκομμένες. Έπειτα πλένετε και κόβετε τις ντομάτες.
  2. Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ψήνετε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, έως ότου τα κρεμμύδια να λιώσουν σαν πουρέ.
  4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  5. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το ζυμάρι και το τρυπάτε με το πιρούνι κατά τόπους.
  6. Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές και πασπαλίζετε με τριμμένη φέτα.
  7. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Για τη ζύμη πίτσας (προαιρετικά)
  1. Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι, ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.
  3. Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μείγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.
  4. Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλετε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
  5. Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι.
  6. Του δίνετε σχήμα μπάλας, ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα.
  7. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.
  8. Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα για την πίτσα.
  9. Μετά την 1 ώρα θα έχει φουσκώσει αρκετά. Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
  10. Τώρα μπορείτε να το κόψετε σε 3 κομμάτια και να βάλετε τα 2 σε ένα τάπερ στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
  11. Το κομμάτι που θα κρατήσετε είναι αρκετό για μια πίτσα διαμέτρου 30 εκ. Το ανοίγετε με τον πλάστη και βάζετε τα υλικά που θέλετε.
  12. Ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά.                www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων