Η Φολέγανδρος γοητεύει και το Πάσχα

Μοιάζει με έναν βράχο ριγμένο στο πέλαγος, προσδίδοντάς της και αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα με τις απόκρημνες ακτές και ακρωτήρια που την κάνει διαφορετική από τα άλλα νησιά. Είναι η Φολέγανδρος, το κυκλαδίτικο νησί με τη μοναδική ενέργεια που εκπέμπει και μαγεύει τον επισκέπτη.
Η Χώρα της, σφηνωμένη στο χείλος ενός κατακόρυφου γκρεμού, είναι από τις ομορφότερες των Κυκλάδων.
Τα, δε, στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα γραφικά σπίτια συνθέτουν μια όμορφη εικόνα που μένουν χαραγμένη στη μνήμη όσων επισκέπτονται το νησί.
Αξέχαστη, όμως, μένει και η εμπειρία όσων την επισκέπτονται το Πάσχα, όπου τα θρησκευτικά έθιμα που τηρούνται ευλαβικά από τους κατοίκους, δίνουν μία διαφορετική αίσθηση. Το πιο γνωστό έθιμο κι εκείνο που μένει αξέχαστο στους επισκέπτες, είναι η περιφορά της εικόνας της Παναγίας σε όλα τα σπίτια του νησιού, ανήμερα του Πάσχα.
Με αφετηρία την εκκλησία της Παναγίας που βρίσκεται σκαρφαλωμένη ψηλά στο βράχο, ξεκινά η περιφορά. Για τρεις ημέρες η εικόνα της Παναγίας περιφέρεται με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη, ενώ μπαίνει σε όλα τα σπίτια, όπου καθένα από αυτά έχει κεράσματα, μεζέδες και ποτά για όλους τους διερχόμενους. Ντόπιους και μη.
Η περίοδος του Πάσχα θεωρείται ιδανική για να επισκεφτεί κανείς τη Φολέγανδο, μιας και τα έθιμα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης με το ανοιξιάτικο τοπίο, συνθέτουν τις καλύτερες εικόνες και αποτελούν μία αξέχαστη εμπειρία.

www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Βουλγαρία: Το πρώτο ποταμόπλοιο που κινείται με υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων