Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ!

ΟΜΕΡΤΑ ΤΕΛΟΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) απευθύνεται με ευθύνη στον καθένα και την
καθεμιά από εσάς για τις πολύ σοβαρές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο Εργατικό Κέντρο Θήβας (ΕΚΘ). 
Την Τρίτη 16/4/19, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΘ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), πιστή στη γραμμή της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και δρώντας ως γνήσια τοπική της φαμίλια, νομιμοποίησε δεκάδες αντιπροσώπους που προήλθαν μέσα από νόθες και παράτυπες διαδικασίες, παρά τις σοβαρές καταγγελίες της ΔΑΣ. Σας γνωστοποιούμε ότι μετά τον έλεγχο που κάναμε διαπιστώθηκαν τα εξής:
  1. Έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες διπλοψηφίες! Αξίζει να σημειωθούν δύο μόνο παραδείγματα που δείχνουν το μέγεθος της νοθείας: α) Μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ, ζηλεύοντας προφανώς τη δόξα του γνωστού εργατοπατέρα Καραγεωργόπουλου της ΓΣΕΕ, ψήφισε σε 2 Σωματεία («Μεταλλουργικών» και «Παπαστράτος») εκλέγοντας αντιπροσώπους σε 2 Ομοσπονδίες (ΠΟΕΜ και Καπνεργατών) και 2 Εργατικά Κέντρα (Θήβας και Ελευσίνας)! β) Σε σωματείο-«σφραγίδα» που είχε αύξηση ψηφισάντων 1000% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (από 32 σε 320!), φέρεται να έχει ψηφίσει δυο φορές ο ίδιος εργαζόμενος, με το ίδιο ονοματεπώνυμο, διαφορετικό πατρώνυμο και ίδιο αριθμό ταυτότητας!
  2. Υπάρχουν πολλές παρατυπίες στις εκλογές Σωματείων: α) Σωματεία που δεν κατέθεσαν τα πρακτικά των εκλογών τους στο Πρωτοδικείο. β) Σωματεία που έκαναν εκλογές εκπρόθεσμα. γ) Σωματεία που εξέλεξαν Εφορευτική Επιτροπή χωρίς την παρουσία Δικαστικού αντιπροσώπου. δ) Σωματεία που ξεκίνησαν τις εκλογές τους πριν τελειώσει η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής κ.ά.
  3. Υπάρχουν Σωματεία που ψήφισαν Διευθυντές μαζί με τους εργάτες, αντίθετα με όσα προβλέπει ο ν.1264/82 για τη μη συμμετοχή Διευθυντών στα Σωματεία των εργαζομένων.
  4. Η πλειοψηφία του ΕΚΘ «βάζει χέρι» στα πρακτικά των εκλογών αλλοιώνοντας τα στοιχεία τους. Για μια σειρά Σωματεία, άλλα πρακτικά εμφανίζονται στο Πρωτοδικείο και άλλα στο ΕΚΘ.
  5. Υπάρχουν δεκάδες εργαζόμενοι που φέρονται να έχουν ψηφίσει σε σωματεία-«φαντάσματα» χωρίς να το έχουν κάνει, δηλαδή έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή τους!!! Έχουμε στα χέρια μας υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων που αρνούνται ότι έχουν ψηφίσει στα συγκεκριμένα «σωματεία» και θα κινηθούν νομικά ενάντια σε κάθε υπεύθυνο (εφορευτικές επιτροπές, δικηγόροι ή δικαστικοί αντιπρόσωποι που φέρονται να παρευρίσκονται στις εκλογές).
Η ΔΑΣ, μπροστά σε αυτό το όργιο νοθείας και παρατυπιών, υποστήριξε ότι Συνέδριο με τέτοιες προϋποθέσεις δε μπορεί να γίνει και πρότεινε τα εξής:
Να μη γίνει καμία νομιμοποίηση αντιπροσώπων. Να μην προχωρήσει η σχεδιαζόμενη από την πλειοψηφία του ΕΚΘ επίσπευση του Συνεδρίου για το Μάη αλλά να γίνει στην ώρα του, τέλη Ιούνη, ώστε να δοθεί χρόνος σ’ όλες τις παρατάξεις να πραγματοποιήσουν έλεγχο στις εκλογές των Σωματείων και να διαπιστωθούν οι καταγγελίες μας. Να δοθεί χρόνος στα Σωματεία να λύσουν εκκρεμότητες με τα χαρτιά τους, να φέρουν στο ΕΚΘ τα Μητρώα Μελών με πλήρη στοιχεία αφού σε πολλά Σωματεία υπάρχουν ΜΟΝΟ ονοματεπώνυμα, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο (πατρώνυμο, ΑΜΑ, Αρ. Ταυτότητας).
Αυτή η κρυστάλλινη θέση της ΔΑΣ που στόχο έχει να βγουν όλα στο φως και να εκφραστεί η πραγματική διάθεση των εργαζομένων, απορρίφθηκε από όλες τις παρατάξεις (ΣΑΕΚΕ-ΠΑΣΟΚ, ΔΑΚΕ-ΝΔ, ΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ) οι οποίες προχώρησαν στη νομιμοποίηση όλων των νόθων αντιπροσώπων! Η «διαπαραταξιακή επιτροπή» που αποφάσισαν να δημιουργήσουν δήθεν για τον έλεγχο των καταγγελιών μας είναι για το «θεαθήναι», για να δώσουν «δημοκρατικό» άλλοθι στις βρωμιές τους. Ο λόγος είναι απλός: αν δεν εξασφαλιστεί ομοφωνία όλων των παρατάξεων για τις καταγγελίες και τις ενστάσεις, αυτές παραπέμπονται στο Σώμα του Συνεδρίου (που έχουν ήδη εγκρίνει και περιλαμβάνει και τους νόθους) για να αποφασίσει τη συμμετοχή ή όχι αντιπροσώπων. Ουσιαστικά δηλαδή επιδιώκουν να βάλουν τους νόθους να ψηφίσουν για τη συμμετοχή τους! Ακριβώς στα πρότυπα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, unafatsa una ratsa για να το πούμε και στη μαφιόζικη γλώσσα που καταλαβαίνουν καλύτερα… Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο πρόεδρος του ΕΚΘ ήταν από τα «πρωτοπαλίκαρα» του εργατοπατέρα Παναγόπουλου (του «κύριου 8000€») στα συνέδρια-φιάσκο που επιχείρησαν να κάνουν σε Καλαμάτα και Ρόδο.
                                  
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ
Με τέτοιες διαδικασίες θέλουν αυτές οι πλειοψηφίες να διατηρήσουν τις καρέκλες τους! Με σωματεία-«φαντάσματα» που ποτέ δεν είδες στις πύλες των εργοστασίων, δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση, δεν κάναν μια παρέμβαση για τα προβλήματά σου! Που υπάρχουν μόνο για να «παράγουν» αντιπροσώπους.
Ο λόγος; Θέλουν πάση θυσία να διατηρήσουν το ρόλο τους ως κρίκος για να προωθείται η αντιλαϊκή πολιτική μέσα στο εργατικό κίνημα. Ένας κρίκος που θα εμποδίζει, θα αποπροσανατολίζει, θα «σβήνει» κάθε προσπάθεια αγωνιστικής απάντησης σε αυτή τη βαρβαρότητα και θα εξασφαλίζει «ομερτά», ενσωμάτωση στη γραμμή και τα «θέλω» του κεφαλαίου. Ειδικότερα στην περιοχή μας που υπάρχει η τεράστια βιομηχανική ζώνη Θήβας–Οινοφύτων, οι «υπηρεσίες» που προσφέρει η πλειοψηφία του ΕΚΘ στους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες των Σούπερ Μάρκετ και Αποθηκών-Logistics είναι «πολύτιμες». Για αυτό και ανταμείβεται ανάλογα… Πολλοί από εσάς θα τους έχετε δει άλλωστε να βρίσκονται αγκαλιά με Διευθυντές και εργολάβους, με τις περιφερόμενες κάλπες μέσα σε χώρους δουλειάς-γκέτο και να λένε στους εργαζόμενους να ψηφίζουν για τα διάφορα «σωματεία» που στήνουν (πολλές φορές μάλιστα και με κλειστό φακελάκι)…
Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη της περιοχής, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που δεν ανέχεται αυτή την κατάσταση, αυτή τη σαπίλα και τον εκφυλισμό:Μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε όλα τα Σωματεία υπάρχουν δυνάμεις που δεν είναι εργοδοτικές. Υπάρχουν δυνάμεις που πονάνε πραγματικά για την ίδια την ύπαρξη των Συνδικάτων, το ρόλο τους ως μαζικές οργανώσεις των εργατών. Υπάρχουν δυνάμεις που «ματώνουν» για να πείσουν ένα συνάδελφο να γραφτεί στο Σωματείο του, να ψηφίσει, να κινητοποιηθεί. Τι σχέση έχει αυτό με αυτό που κάνει πλειοψηφία του ΕΚΘ; Που κοιμάται και ξυπνάει με ένα μόνο άγχος: Τι μηχανορραφίες θα κάνει για να εξασφαλίσει «κουκιά», λίστες εργαζομένων από βιομήχανους και εργολάβους που θα τους εμφανίσει δήθεν ότι «ψήφισαν». Τι σχέση έχει αυτή η σαπίλα με τα πραγματικά Σωματεία που όλοι οι υπόλοιποι παλεύουμε να υπάρχουν; Σε αυτά, τα πραγματικά Σωματεία, μπορούμε εμείς οι εργάτες να συζητάμε, να συμφωνούμε, να διαφωνούμε και να επιλέγουμε πως θα αγωνιστούμε. Όχι όμως να έχουμε τους εργοδότες και τους νόθους μέσα στα πόδια μας, να μας μιλάνε για «δημοκρατία» και «δημοκρατικές διαδικασίες», που τελειώνουν στην είσοδο των σούπερ μάρκετ, των εργοστασίων και θέλουν να υποτάξουν τους εργαζόμενους.
Για αυτό, από εδώ και πέρα, είναι κριτήριο η στάση που θα κρατήσει ο καθένας, η καθεμιά, το κάθε Συνδικάτο απέναντι σε αυτή την κατάσταση.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΝΟΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης εισάγονται τον τελευταίο καιρό από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μέσω των Τελωνείων. Αυτές οι ποσότητες από ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης,

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 4,5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο

Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς πριν 1.000 χρόνια και περίπου 4,5 αιώνες νωρίτερα από ό,τι την ανακάλυψε ο Κολόμβος.

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.