Σούπα λαχανικών βελουτέ.Ελαφρύ γεύμα για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Υλικά για 4 άτομα

  • 7 μικρές πατάτες
  • 6 ντομάτες μέτριες
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2-3 πράσα
  • 3 καρότα
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα
  • 5-6 κουταλιές της σούπας κρουτόν (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Πλένουμε το σέλινο και τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
    βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα χορταρικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα υλικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  5. Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αφήνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα.
  6. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
  7. Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο µε μια κουταλιά τριμμένη γραβιέρα και λίγα κρουτόν.            www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων