Γοητευτικοί προορισμοί της Πελοποννήσου δίπλα στη θάλασσα

Τρία αρχοντικά χωριά της Πελοποννήσου που κερδίζουν τον επισκέπτη, αιχμαλωτίζοντάς τον στο εσωτερικό τους, αποτελούν ιδανική επιλογή για μια εξόρμηση με θαλασσινή αύρα.
Εικόνες με πετρόχτιστα εντυπωσιακά κτίρια και λιθόστρωτα καλντερίμια, βόλτες δίπλα στην παραλιακή περαντζάδα και μεζεδάκια πάνω στο κύμα,
για όσους ξέρουν να περνάνε καλά όπου κι αν βρίσκονται.

Κορώνη


Πανέμορφη και γραφική η Κορώνη εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 52 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού. Πρόκειται για μια παραθαλάσσια κωμόπολη που θα σας χαρίσει όμορφες εικόνες με πολύχρωμα σπίτια (σχεδόν όλα διαθέτουν κόκκινες κεραμοσκεπές κια ξύλινα μπαλκόνια), καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, πλούσια φύση και το περίφημο κάστρο της, που στέκει αγέρωχο και επιβλητικό στο πέρασμα του χρόνου λαμβάνοντας σχεδόν ολόκληρο το ακρωτήρι της Ακρίτας.
Χαθείτε στα στενά σοκάκια της Κορώνης και ανακαλύψτε όμορφες γωνιές με παραδοσιακά κτήρια και όμορφες εκκλησίες ή κατηφορίστε προς τον παραλιακό της δρόμο για να χαζέψετε την περαντζάδα και γιατί όχι να περάσετε ήρεμες και χαλαρές στιγμές δοκιμάζοντας φρέσκο ψάρι σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες ή απολαμβάνοντας τον καφέ σας με θέα στη θάλασσα και το κάστρο του χωριού.

Γερολιμένας


Ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά της Λακωνικής Μάνης, ο Γερολιμένας βρίσκεται στο νότιο άκρο της Μάνης, βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Ταινάρου. Γνωστός και ως «Ιερός Λιμένας», πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι της Λακωνίας με την χαρακτηριστική άγρια ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, που προσφέρει απίστευτες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στους επισκέπτες του.
Τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του γραφικού παραδοσιακού οικισμού αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, ενώ τα παραθαλάσσια γραφικά μαγαζάκια προσφέρουν φρέσκο ψαράκι και καφέ σχεδόν πάνω στο κύμα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει όλο και περισσότερο τουριστική ανάπτυξη με τους επισκέπτες να στρέφονται σε αυτό το γραφικό, μικρό αλλά όμορφο άκρο της Λακωνίας.

Καρδαμύλη


Ένα πετρόχτιστο και ήσυχο μικρό χωριουδάκια στη σκιά του Ταϋγέτου και στα πόδια του Μεσσηνιακού κόλπου, η Καρδαμύλη, στη Μεσσηνιακή Μάνη, είναι ένας προορισμός παντός καιρού. Με θέλγητρά της την εξαιρετική φυσική ομορφιά της αλλά και την ζωντανή αρχιτεκτονική ιστορία της μαγεύει τον επισκέπτη που θα την επιλέξει για ήρεμες διακοπές.
Τα πετρόχτιστα σπίτια με τα κεραμίδια, οι αυλές με τις ελιές, οι όμορφες ξενοδοχειακές υποδομές, όλα ταιριάζουν αρμονικά με τη συναρπαστική μεσσηνιακή γη, προσελκύοντας ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που γοητεύονται από τον χαρακτήρα και τον «αέρα» της Καρδαμύλης, που απογειώνουν το μεσογειακό τοπίο. Το γραφικό λιμανάκι της, τα καταγάλανα νερά, το καταπράσινο νησάκι Μερόπη, όλα προσθέτουν τη δική τους πινελιά στην καλαίσθητη εικόνα της.      www.newsbeast.gr