Χταπόδι κρασάτο με καλαμαράκια

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό
  • 2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το χταπόδι, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
  2. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το χταπόδι για περίπου 30 λεπτά.
  3. Αφαιρείτε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μπουκιές. Ρίχνετε ξανά το χταπόδι στη κατσαρόλα.
  4. Προσθέτετε το καλαμάρι και το λευκό κρασί και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
  5. Προσθέτετε την κάπαρη, το μαϊντανό και τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 15 λεπτά έως ότου το χταπόδι και το καλαμάρι είναι τρυφερά και έχει εξατμιστεί πολύ από το ζουμί στη κατσαρόλα.
  6. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε με κομμένο μαϊντανό.                  www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

Σπιτικό προφιτερόλ

ζώδια Πανσέληνος στον Υδροχόο στις 12 Αυγούστου

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Η ζήτηση ωθεί ψηλότερα και μέχρι τα 60 λεπτά την τιμή παραγωγού πατάτας

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων