Οι αστρολογικές προβλέψεις της Τετάρτης 17/4

Μετά από ένα διάστημα γεμάτο ασάφειες, καθυστερήσεις, αλλά ακόμα και ελπιδοφόρων ανακοινώσεων από το χώρο της ιατρικής, όπως αυτό της μητρικής ατράκτου, ο Ερμής ολοκληρώνει το μακρύ ταξίδι του στους Ιχθύς για να περάσει στον Κριό, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 6 Μαΐου.


O Κριός και ο Ερμής σαν αστρολογικές έννοιες περικλείουν μέσα τους τη βιασύνη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ερμής και από μυθολογικής απόψεως ξεκίνησε τα τερτίπια του από την «κούνια», αφού μόλις 4 ημερών έκλεψε τα ιερά βόδια του Απόλλωνα.

Στον Κριό λοιπόν γίνεται ανυπόμονος, αλλά ταυτόχρονα και πολύ άμεσος, αφού μιλάει χωρίς να «χάσει» χρόνο για σκέψη, κάτι που μας λέει ότι καλά θα κάνουμε το επόμενο διάστημα αφενός να πηγαίνουμε προετοιμασμένοι σε διαπραγματεύσεις, συζητήσεις, συνεντεύξεις κλπ και αφετέρου να μιλήσουμε μόνο για ζητήματα τα οποία κατέχουμε πραγματικά, αφού για οτιδήποτε άλλο απλά θα πούμε ο,τι κατεβάσει το κεφάλι μας.

Τα αντανακλαστικά μας θα είναι επίσης γρήγορα και δε θα προλαβαίνουμε να περάσουμε από τα πιο ανεπτυγμένα πολιτισμικά φίλτρα μας πιθανές προκλήσεις με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε καυγάδες. Το καλό είναι πως και ο,τι γίνεται το θυμόμαστε για λίγο.

Κριός

Το υπόλοιπο της βδομάδας είναι για σας «αεροδρόμιο», αφού πλανήτες έρχονται, πλανήτες φεύγουν… Πρώτος φτάνει ο Ερμής, δίνοντας σας τη δυνατότητα το επόμενο διάστημα να εκφραστείτε, να βγάλετε τα απωθημένα σας και να βρείτε το μυαλό να ασχοληθείτε αποφασιστικά με τα ζητήματα που έχετε προτεραιότητα και θέλετε να τα προωθήσετε. Προσπαθήστε να βάλετε ένα φρένο στον παρορμητισμό σας και φερθείτε πιο διαλλακτικά, για να αποφύγετε εντάσεις που δε θα σας προσφέρουν τίποτα.

Ταύρος

Μπορεί ο Ερμής να περνάει στον εξωστρεφή Κριό, για σένα όμως σηματοδοτεί μια περίοδο εσωστρέφειας κατά την οποία θα θελήσεις να ασχοληθείς με το κλείσιμο κάποιων εκκρεμοτήτων, όχι μόνο εκτός σου, αλλά και εντός σου, αφού έχουν συμβεί πολλά που δεν έχεις καταφέρει να ηρεμήσεις και να τα αφομοιώσεις. Κάποια πράγματα μπορεί να τα παίρνεις πιο σοβαρά απ’ όσο χρειάζεται και αυτό είναι θέμα συναισθηματισμού που την επόμενη περίοδο θα σου δημιουργήσει εναλλαγές στη διάθεση σου.

Δίδυμοι

Το πέρασμα του κυβερνήτη σου, Ερμή, στον Κριό θα σου δώσει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα στις φιλικές και κοινωνικές σου σχέσεις. Ίσως αποφασίσεις να μικρύνεις λίγο τον κύκλο σου, κρατώντας στη ζωή σου ανθρώπους που σου είναι πιο «εύκολοι», με την έννοια ότι τους νιώθεις πιο συμβατούς στα δικά σου χαρακτηριστικά. Από την άλλη όμως είναι μια περίοδος που μπορείς να διεκδικήσεις στη δουλειά σου χρωστούμενα ή καλύτερες απολαβές, αλλά και να κάνεις τα βήματα εκείνα που θα κάνουν τη ζωή σου να μοιάζει περισσότερο σε αυτό που φαντάζεσαι σαν ιδανική.

Καρκίνος

Ο Ερμής περνάει σήμερα στο ψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου, πράγμα που σηματοδοτεί μια περίοδο όπου θα πρέπει να κάτσεις να συζητήσεις κάποια πράγματα που απορρέουν από τις υποχρεώσεις που έχουν οι διάφοροι κοινωνικοί σου ρόλοι. Έτσι μπορεί να χρειαστείς να τρέξεις για υποχρεώσεις για το γάμο σου ή την οικογένεια, αλλά κυρίως να διαχειριστείς κάποια ζητήματα που αφορούν την καριέρα σου. Κάνε κουράγιο και υπομονή 20 μέρες, γιατί είναι μια περίοδος που μπορείς αν προσέξεις να χτίσεις καλύτερες μέρες για το μέλλον.

Λέων

Ο Ερμής απ’ τον Κριό έρχεται να σου «γυρίσει λίγο το μάτι» και να σε κάνει να θες να ρουφήξεις τη ζωή με το καλαμάκι, το χοντρό! Θες να ταξιδέψεις, θες να χαρείς, θες να αφήσεις πίσω ότι σου προκαλεί μιζέρια και σε κάνει να ξοδεύεις τα λεφτά σου σε ψυχολόγους και φάρμακα. Ναι, είναι μια χαρά περίοδος για να τα επιδιώξεις όλα αυτά, αλλά τόσο καιρό τα έχεις υπομείνει, δε θα σε βοηθήσει να πας στο Σύνταγμα σαν αγανακτισμένος για να τα διεκδικήσεις. Μπορείς απλά να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου.

Παρθένος

Ο Ερμής μπαίνει στον Κριό και ταυτόχρονα ξεκινάει μια πάλη από μέσα σου που φτάνει μέχρι και το σημείο που τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Οι λέξεις «έλεγχος», «αυτοέλεγχος» και κάθε άλλη λέξη που περιέχει σαν συνθετικό το «έλεγχος» ηχούν στα αυτιά σου σαν αναστάσιμες καμπάνες και είναι ενδεικτικές της ανασφάλειας που βιώνεις αυτές τις μέρες. Αν θες την άποψη μου, ή ξεκίνα ψυχοθεραπεία για να βγάλεις τουλάχιστον κάποιο πρακτικό συμπέρασμα ή εκτόνωσε τις τάσεις που σου δημιουργεί ο Ερμής εστιάζοντας το επόμενο διάστημα αποκλειστικά στη διαχείριση οικονομικών ζητημάτων.

Ζυγός

Ο Ερμής περνάει απέναντι σου στον Κριό και σου δίνει τη δυνατότητα από το να συζητήσεις με το σύντροφο σου έως και να σκοτωθείς με το σύντροφο σου. Η αλήθεια να λέγεται ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν πλέον να μένουν στο απυρόβλητο κι επίσης είναι μάταιο σε μια σχέση να υπάρχουν θέματα που θεωρούνται ταμπού. Καλό είναι λοιπόν να έρθουν στην επιφάνεια και τα ξεκαθαρίσετε. Από την άλλη όμως, επειδή Ζυγός-Ζυγός, αλλά τη θες τη φασαρία σου περισσότερο από πολλούς άλλους, καλό θα είναι να λειτουργήσεις λίγο τη διπλωματική σου πλευρά αυτή την περίοδο, μπας και βγει και κανένα συμπέρασμα απ’ όλο αυτό.

Σκορπιός

Με τον Ερμή να περνάει στον Κριό και τον 6ο ηλιακό σου οίκο η καθημερινότητα αποκτάει ένταση και πιο γρήγορους ρυθμούς, κάτι που από τη μία είναι σίγουρα καλό, αφού θα υπάρξουν εξελίξεις και λύσεις είτε σε εργασιακά ζητήματα, είτε ακόμα και σε θέματα υγείας που μπορεί να σε απασχολούν. Από την άλλη όμως θα χρειαστεί να αποδείξεις ότι ο έλεγχος δεν είναι κάτι που ασκείται πάνω σε άλλους ανθρώπους, αλλά στο αποτέλεσμα της μεταξύ σας συναναστροφής. Για να δούμε θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη σου για το κοινό καλό;

Τοξότης

Ο Ερμής μπαίνει στον Κριό και ναι, είναι πολύ ωραία η άνοιξη! Τις επόμενες μέρες εσύ θα έχεις ανάγκη να ξεφύγεις και οι άλλοι θα τρέχουν από πίσω σου να σε πιάσουν, μόνο που εσύ είσαι μισό άλογο, επομένως κάτι ταύρους, κατσίκια, καβούρια κλπ του ζωδιακού τα έχεις για πλάκα. Βέβαια, επειδή κατά το άλλο μισό είσαι και άνθρωπος θα βρίσκουν τρόπο αυτοί να σου δημιουργούν ενοχές. Το θέμα είναι ότι θες να ερωτευτείς, κι ας είναι και για ένα βράδυ, θες να δημιουργήσεις κι ας είναι κι ένα παλάτι στην άμμο σε παραλία της Ινδονησίας.

Αιγόκερως

Ο Ερμής μπαίνει στον Κριό, τουτέστιν στον 4ο οίκο του σπιτιού και της οικογένειας. Εκεί είναι που θα θελήσεις να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα το επόμενο διάστημα, μόνο που καλά θα κάνεις να το κάνεις οργανωμένα και με επιχειρήματα και όχι με την εξουσία που μπορεί να σου δίνει ο όποιος ρόλος σου μέσα σ’ αυτήν. Από την άλλη ο φτερωτός Θεός μπορεί να φέρει εξελίξεις σχετικά με κάποιο ακίνητο ή να σε βοηθήσει να μετακομίσεις αν είναι μέσα στα σχέδια σου.

Υδροχόος

Ο πλανήτης της επικοινωνίας, ο Ερμής μπαίνει στον Κριό σε έναν ζώδιο που για σένα σχετίζεται με τον τρόπο που και αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα, αλλά και τον τρόπο που επικοινωνείς γενικότερα. Έτσι τις επόμενες μέρες θα έχεις την ευκαιρία να εκτεθείς σε ερεθίσματα που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι κάποια πράγματα και να ξεκολλήσεις από κάποιες παγιωμένες αντιλήψεις που απλά σε περιορίζουν και δεν το καταλαβαίνεις. Από την άλλη θα σε βοηθήσει να προωθήσεις ζητήματα που σχετίζονται με συμφωνίες, εμπορικές δραστηριότητες ή κάποια ταξίδια που θες να κάνεις.

Ιχθείς

Ο Ερμής «σας αφήνει γεια» αφού σας κατσικώθηκε περισσότερο από 2 μήνες. Σίγουρα δε σας χάλασε και πολύ, αφού ειδικά όσο δεν ήταν ανάδρομος είχε θετική επιρροή πάνω σας και σας βοήθησε να προωθήσετε κάποια σχέδια σας, αλλά και να διαχειριστείτε με αυτοπεποίθηση ζητήματα που προέκυψαν. Αυτό να θυμάστε και το επόμενο διάστημα, που θα σας βάλει σε μια διαδικασία να μετρήσετε, τώρα εγώ τί έχω; τί θέλω; τί αντέχω; Προσοχή μόνο μην την ψωνίσετε, γιατί ενδέχεται να κάνετε βιαστικές κινήσεις σε οικονομικά θέματα.
Πηγή: astrologos.gr