Ζητάνε και το... βόδι συνταξιούχοι βουλευτές

Προκλητική απαίτηση από 200 πρώην εθνοπατέρες να λάβουν αναδρομικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ
Σάλο προκαλεί η προκλητική απαίτηση πρώην βουλευτών για επιστροφή ..
αναδρομικών χιλιάδων ευρώ, με πολλούς εξ αυτών να έχουν ήδη δικαιωθεί δικαστικά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν ήδη τελεσιδικήσει οι υποθέσεις για πάνω από 200 συνταξιούχους βουλευτές, οι οποίοι θα λάβουν διαφορές από 2.080 ευρώ έως και 3.494 ευρώ μηνιαίως στις συντάξεις τους με αναδρομικά για διάστημα έως και 127 μήνες. Σημειώνεται ότι τα αναδρομικά που ζητούν οι πρώην εθνοπατέρες φέρεται ότι φτάνουν έως και τα 360.000 ευρώ. Προφανώς, όταν έχει να κάνει με τους πολιτικούς μας, λεφτά υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν, ενώ και οι ίδιοι δεν φαίνεται να πτοούνται από τις προκλητικές απαιτήσεις τους έναντι άλλων κατηγοριών πολιτών που έχουν πληγεί πολύ περισσότερο από την οικονομική κρίση. Οι πρώην βουλευτές βασίζονται στην αύξηση των μισθών των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. 
Σχολιάζοντας όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απηύθυνε δημόσια έκκληση στους συνταξιούχους βουλευτές να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους για αναδρομικά, τονίζοντας ότι τις απόψεις του συμμερίζονται σχεδόν όλες οι πλευρές του Κοινοβουλίου. «Το ζήτημα είναι ηθικό και πολιτικό. Και για μία ακόμη φορά ζητάμε από τους παλαιότερους συναδέλφους να αποσύρουν τις διεκδικήσεις τους ή να παραιτηθούν των αποφάσεων» είπε ο πρόεδρος της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστηρίζοντας ωστόσο πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η σημερινή Βουλή, ούτε η κυβέρνηση, να παρέμβει σε δικαστικές αποφάσεις. «Δεν μπορεί κανείς τελεσίδικες αποφάσεις να τις ακυρώσει» υποστήριξε, προσθέτοντας πως για τις αποφάσεις αυτές «δεν έχει καμία ευθύνη το παρόν πολιτικό σύστημα». 
Υπενθυμίζεται ότι το 2015 το ελληνικό Κοινοβούλιο είχε αποφασίσει να μην ακολουθούν οι βουλευτικές αποζημιώσεις τις αυξήσεις των μισθών των δικαστών. Εκτοτε υπήρξαν, μάλιστα, και ονομαστικές μειώσεις στις βουλευτικές αποζημιώσεις. Την ίδια ώρα, κατά καιρούς όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες έχουν ζητήσει δημοσίως να μην υπάρξει διεκδίκηση αναδρομικών εκ μέρους των βουλευτών.            fonaklas.blogspot.com