Διεθνής ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα τη Δευτέρα

Διεθνής ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Προεδρία της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Διεθνή Ένωση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί, έγκριτοι αρχαιολόγοι, νομικοί, αρχιτέκτονες και ιστορικοί, εμπειρογνώμονες, ειδικοί και εκπρόσωποι εθνικών επιτροπών για την επανένωση των Γλυπτών, θα παρουσιάσουν διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος και της πορείας του τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών η πρύτανις Ελένη Αρβελέρ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, ο καθηγητής Λουί Γκοντάρ, ακαδημαϊκός, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, η Dame Τζάνετ Σούζμαν, ηθοποιός και πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής (BCRPM) και ο καθηγητής Μανώλης Κορρές, επικεφαλής αρχιτέκτων του Σχεδίου Αναστήλωσης της Ακρόπολης.
«Στόχος της διοργάνωσης είναι η σύνοψη των έως τώρα εξελίξεων και η αποτίμησή τους με σκοπό τη στήριξη της διεκδίκησης μέσω της συμπόρευσης διαφορετικών φορέων, την ενίσχυση των θετικών σημείων και την ευαισθητοποίηση του κοινού», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
Και προσθέτει: «Η υψηλής αξίας και σπουδαιότητας συνάντηση συμβάλλει καθοριστικά στο δίκαιο πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο των βιαίως αποσπασθέντων τμημάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα -του πιο εμβληματικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς- και την επανένωσή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης». www.in.gr