Μήπως γίνεσαι το «θύμα» στις σχέσεις σου

ΚΡΙΟΣ 

Σίγουρα ο ρόλος του θύματος δεν σου ταιριάζει, σου τσακίζει τον εγωισμό και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις χάσει τη δύναμή σου. Αναρωτιέσαι λοιπόν ποιος είναι ο βασικός λόγος που στο τέλος καταλήγεις να είσαι το θύμα στις ερωτικές σου σχέσεις; Είσαι το άτομο που θα πάρεις πρωτοβουλίες και θα δώσεις εσύ όλες τις μάχες προκειμένου να διατηρηθεί μία σχέση σου. Με τον τρόπο αυτό αφήνεις τον σύντροφό σου να βασίζεται αποκλειστικά πάνω σου και παίρνεις εσύ τα «ηνία» της σχέσης, με αποτέλεσμα το ταίρι σου να εφησυχάζει και να τα περιμένει όλα έτοιμα στο χέρι… Επιπλέον, παρόλο που η «ωμή» ειλικρίνειά σου είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του χαρακτήρα σου, είναι κάποιες στιγμές που στον έρωτα πρέπει να περιορίσεις αυτό το στοιχείο σου! Γίνεσαι ανοιχτό βιβλίο προς τον σύντροφό σου και με αυτό τον τρόπο ξέρει όλα τα κουμπιά σου και γνωρίζει πού, πώς και με ποιον τρόπο να σε χτυπήσει εκεί που πονάς. Η συμβουλή των άστρων δεν είναι βέβαια το να λες ψέματα, αλλά τουλάχιστον στο ξεκίνημα μίας σχέσης, κράτησε και κάποια πράγματα για τον εαυτό σου… Μην αποκαλύπτεις όλα σου τα «χαρτιά»!

ΤΑΥΡΟΣ

Συγκαταλέγεσαι στα ζώδια που εύκολα μπορείς να γίνεις το θύμα σε μία σχέση, πόσο μάλλον όταν είσαι με ένα ερωτικό ταίρι που το εμπιστεύεσαι, το νοιάζεσαι και έχεις βλέψεις για κάτι πιο σοβαρό… Ο λόγος που οι ερωτικές ιστορίες καταλήγουν πάντα στον ίδιο παρονομαστή, δηλαδή σε εσένα να έχεις το ρόλο του θύματος, νιώθοντας προδοσία από το ερωτικό σου ταίρι, είναι ότι από την στιγμή που ο σύντροφός σου, κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, τότε εσύ δεν βλέπεις παραπέρα… Η ακλόνητη σταθερότητα του χαρακτήρα σου και η υπομονή που έχεις όταν τυχαίνει κάποιο «στραβό» σε μία σχέση σου, είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που σε φέρνουν στο σημείο να γίνεσαι το θύμα. Όταν αγαπάς, ανέχεσαι και παραβλέπεις τα προβλήματα ή τα λάθη του συντρόφου σου, με αποτέλεσμα να του δίνεις να καταλαβαίνει, πώς ό,τι και να κάνει, όπως και να σου φερθεί, εσύ θα το ανεχτείς. Σαφώς, εσύ μέσα σου μπορεί να νιώθεις σαν ηφαίστειο που σιγοβράζει και όταν έρθει η ώρα της έκρηξης το πείσμα σου να μην σε αφήνει να δώσεις μία ακόμα ευκαιρία, όμως για σκέψου λίγο… Δεν θα ήταν όλα διαφορετικά, αν μείωνες λιγάκι αυτή την «γαϊδουρινή» υπομονή;

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ανήκεις στην κατηγορία των ζωδίων που απλά σου αρέσει να «υποδύεσαι» το ρόλο του θύματος, ενώ στην πραγματικότητα δεν είσαι, αυτό είναι κάτι που το κάνεις, για να κινήσεις το ενδιαφέρον ή ακόμα και για να ρίξεις με «έξυπνο» τρόπο την ευθύνη για κάποιο ζήτημα στο ταίρι σου. Στην προσπάθειά σου λοιπόν πολλές φορές να παραστήσεις το θύμα, καταλήγεις στο τέλος να παίζεις τόσο πειστικά το ρόλο αυτό, που καταλήγεις να το πιστεύεις και εσύ ο ίδιος! Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο γίνεσαι το θύμα μίας σχέσης, είναι το γεγονός ότι θεωρείς ότι το ταίρι σου μπορεί να σκέφτεται με τον τρόπο τον δικό σου ή πολλές φορές προσεγγίζεις κάποια ζητήματα με πολύ μεγάλη αθωότητα, αντί να σκεφτείς ότι ο έρωτας δεν είναι όπως τα χρόνια της εφηβείας σου! Επομένως, για να μπορέσεις να ξεφύγεις από μία τέτοια κατάσταση και για να πάψεις πλέον να είσαι το θύμα στην ερωτική σου ζωή, αρκεί λίγο να πονηρέψεις και να αντιμετωπίσεις με περισσότερη ωριμότητα κάποια ζητήματα των αισθηματικών σου! Καλό και το παιχνίδι, αλλά κάποιες υποθέσεις χρειάζονται μεγαλύτερη σοβαρότητα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν είσαι σε μία σχέση, δένεσαι τόσο πολύ συναισθηματικά, φίλε Καρκίνε, που δεν μπορείς να σκεφτείς το ενδεχόμενο του χωρισμού, μπορείς να ανεχτείς τα πάντα, προκειμένου να κρατήσεις κοντά σου το ταίρι σου! Η ευαισθησία σου είναι η πιο συνηθισμένη αιτία, που σε κρατά «δέσμιο» σε μία σχέση, που δεν έχει πλέον να σου προσφέρει τίποτα. Αρνείσαι να βάλεις τέλος σε μία σχέση, γιατί το παρελθόν, οι αναμνήσεις και τα συναισθήματά σου δεν σου επιτρέπουν να δώσεις οριστικό τέλος. Μήπως λοιπόν κάποια πράγματα θα πρέπει να τα αντιμετωπίζεις και από την πλευρά της λογικής; Σίγουρα είναι δύσκολο για την φύση του ζωδίου σου να χρησιμοποιήσεις την λογική για τα ζητήματα της καρδιάς, όμως σκέψου πως αυτό είναι και το πιο σπουδαίο λάθος που κάνεις στην αισθηματική σου ζωή! Πολλές φορές υπερβάλεις και μεγαλοποιείς τα συναισθήματά σου, επειδή δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι μία σχέση έχει οδηγηθεί σε τέλμα. Η λύση είναι μία λοιπόν: Αντιμετώπισε με περισσότερο ρεαλισμό κάποιες καταστάσεις, δέξου το γεγονός ότι ο χρόνος δεν γυρνά ποτέ πίσω και ότι είναι εις βάρος σου να προσκολλάσαι σε καταστάσεις που σε φθείρουν!

ΛΕΩΝ

Μπορεί ο ρόλος του θύματος να μην ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου, όμως συχνά μπαίνεις σε αυτή τη θέση, χωρίς να το καταλάβεις και εκεί είναι που χάνεις κάτι από την λάμψη, την γοητεία, αλλά και τον μαγνητισμό σου! Ερωτεύεσαι με πάθος και, όταν τα συναισθήματά σου είναι έντονα, γίνεσαι πολύ υπερβολικός στις συναισθηματικές σου εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να «κακομαθαίνεις» το ταίρι σου! Πολλές φορές, όταν είσαι σε μία σχέση χάνει τις ισορροπίες σου, ζηλεύεις, διεκδικείς και εκφράζεις αυταρχισμό, με αποτέλεσμα να καταπιέζεις τον σύντροφό σου! Όλη αυτή η πιεστική στάση σου, σε συνδυασμό με τις εκπλήξεις, τα δώρα, τις συνεχής ερωτικές εξομολογήσεις και την εκπλήρωση κάθε επιθυμίας του συντρόφου σου, σε φέρουν πάντα στο ίδιο σημείο, να λες: «Τα έδωσα όλα και έμεινα στον άσσο». Μήπως πρέπει να περιορίσεις λοιπόν αυτή τη γενναιοδωρία σου; Έχεις σκεφτεί πως θα πρέπει να αντιμετωπίζεις κάποιες προσωπικές σου υποθέσεις με λιγότερο πάθος, ενθουσιασμό, αλλά και πείσμα; Συμβιβάσου με το γεγονός ότι ακόμα και τα πιο μεγάλα πάθη, μπορεί να έχουν δυσάρεστη εξέλιξη και μην επιμένεις να αλλάξεις ανθρώπους και καταστάσεις, όταν αυτό είναι αδύνατο!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, γκρινιάζεις πολύ στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Παρθένε! Ακόμα και αν δεν γίνεσαι το θύμα, εσύ πιστεύεις ότι είσαι και προσπαθείς πάντα να βρεις τα ελαττώματα και τα κουσούρια του συντρόφου σου, προκειμένου να αποδείξεις ότι δεν σου φέρεται σωστά, ή έτσι όπως θα ήθελες. Έχεις την τάση να «ψειρίζεις» τόσο πολύ τις ερωτικές σου υποθέσεις, που όλο θα βρεις κάποιο στραβό, όλο και κάτι δεν θα σου αρέσει και συνέχεια θα έχεις κάποιο παράπονο ή κάποιο αίτημα προς το ταίρι σου, προκειμένου να γίνει καλύτερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λοιπόν να πιέζεις τόσο τον σύντροφό σου όσο και τον εαυτό σου και αυτό είναι που βυθίζει τη σχέση σας στο σημείο της ρουτίνας, με σένα να νιώθεις ότι για μία ακόμα φορά έχεις ηττηθεί και αισθάνεσαι ότι αυτό το έργο δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπεις! Ο τρόπος για να ξεφύγεις λοιπόν από αυτό το αδιέξοδο είναι να πάρεις πιο ανάλαφρα το παιχνίδι του έρωτα. Σημασία δεν έχει ποιος φταίει, αξία δεν έχει να προσπαθείς να αλλάξεις το ταίρι σου… δες λίγο πιο χαλαρά λοιπόν τα αισθηματικά σου και σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα.

ΖΥΓΟΣ

Ξέρεις να παίζεις πολύ καλά το ρόλο του θύματος, μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι διεκδικείς και το Όσκαρ του καλύτερου ερμηνευτή! Σίγουρα τώρα γελάς που διαβάζεις για το ζώδιό σου, γιατί έχεις μάθει να τα ξεπερνάς όλα πολύ εύκολα, το θέμα όμως είναι ότι στις περισσότερες σχέσεις σου, όντως καταλήγεις να είσαι το θύμα… Ξέρεις γιατί; Φοβάσαι τη μοναξιά, προτιμάς να είσαι με έναν σύντροφο που σε παιδεύει, παρά να μείνεις για ένα διάστημα μόνος, μέχρι να σου τύχει κάτι καλό… Έτσι λοιπόν συμβιβάζεσαι, υποχωρείς, ανέχεσαι και ο άλλος θεωρεί πως επιτέλους βρήκε το κελεπούρι που δεν γκρινιάζει, που δεν απαιτεί, που σκύβει το κεφάλι και εκεί… σε πατάει! Μήπως λοιπόν πρέπει και εσύ κάποιες στιγμές να μιλάς την ώρα που πρέπει; Να διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν; Να μην θεωρείς ότι κάθε άνθρωπος που γνωρίζεις είναι ο μεγάλο έρωτας, απλά και μόνο επειδή βαρέθηκες τη μοναξιά; Είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξεις και κυρίως, αυτό που πρέπει να κατανοήσεις είναι το γεγονός ότι αξίζεις πολλά!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Περιμένεις πολλά από μία σχέση, έχεις πολλές απαιτήσεις από τον σύντροφό σου, δίνεις ευκαιρίες, όμως τιμωρείς και δεν συγχωρείς. Βιώνεις με ένταση κάθε ερωτικό σου δεσμό και θα μπορούσαμε να σε χαρακτηρίσουμε μεταφορικά ως «ερωτικό δυνάστη», γιατί με την ζήλια, την ίντριγκα, την καχυποψία και την έλλειψη εμπιστοσύνης που σε διακατέχει, βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις μόνος σου τα ματάκια σου, φίλε Σκορπιέ. Το λάθος σου λοιπόν είναι ότι δεν εμπιστεύεσαι, σε σημείο που προκαλείς προβλήματα στη σχέση σου. Με την απόλυτη, πεισματική και καταπιεστική σου τάση, δημιουργείς ένα πολύ έντονο κλίμα στη σχέση σου, με καβγάδες και εκρηκτικές στιγμές, που στο τέλος οδηγείς στα άκρα τις καταστάσεις. Εκεί είναι που το ταίρι σου θα αρχίσει να μην γίνεται αντάξιος των προσδοκιών σου, οι οποίες όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι πολύ μεγάλες…. Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερο για σένα να ρίξεις λίγο τα στάνταρτ που έχεις στην αισθηματική σου ζωή; Στην προσπάθεια σου να προλάβεις το «κακό», είσαι εσύ που το δημιουργείς! Χαλάρωσε και βάλε λίγο περισσότερη ηρεμία στις σχέσεις σου!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σπάνια θα πάρεις το ρόλο του θύματος στην αισθηματική σου ζωή, γιατί πολύ απλά πιστεύεις στον εαυτό σου και έχεις μάθει να ξεφεύγεις εύκολα από κάθε δυσάρεστη κατάσταση. Ο μόνος λόγος λοιπόν που μπορεί κάποια περίοδο της ζωής σου να νιώσεις ότι είσαι το θύμα, είναι μονάχα επειδή οι επιλογές σου είναι τις περισσότερες φορές ιδιόρρυθμες, περίεργες, δύσκολες ή ακόμα και ασύμβατες για τα δικά σου δεδομένα. Είναι γνωστό ότι σου αρέσουν τα δύσκολα, πηγαίνεις και κολλάς σε κάτι περιπτώσεις ελαττωματικές και έχεις μέσα σου το «πιστεύω» ότι εσύ θα αλλάξεις τα δεδομένα ή ότι εσύ θα καταφέρεις να βάλεις έναν άνθρωπο στον ίσιο δρόμο… Ξεχνάς όμως το γεγονός πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο να βελτιωθεί και, παρόλο που είναι στη φύση σου να επιδιώκεις το ρίσκο και την περιπέτεια, έρχεται η στιγμή που πληγώνεσαι άσχημα εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών σου. Ο μοναδικός τρόπος λοιπόν για να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση, είναι να δείξεις περισσότερη εγκράτεια στα αισθηματικά σου, να κατανοήσεις τα λάθη σου και να προσπαθήσεις να περιορίσεις το κόλλημα που έχεις με τις αδιέξοδες ερωτικές καταστάσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δεν γίνεσαι εύκολα το θύμα σε μία σχέση, έστω και αν εσύ από την πλευρά σου αισθάνεσαι μερικές φορές πως είσαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τυχαίνουν “στραβά” σε μία σχέση σου, που σε κάνουν να νιώσεις αδικία ή και αχαριστία, αλλά τις περισσότερες φορές δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να γίνεις το θύμα εκμετάλλευσης. Ωστόσο, σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, μπορεί να νιώσεις ότι έχεις μπει στο ρόλο του θύματος και αυτό θα συμβεί, γιατί βάζεις πολύ υψηλά στάνταρ σε μία σχέση και απογοητεύεσαι, όταν βλέπεις ότι δεν πληρούνται οι προδιαγραφές που είχες θέσει. Επιπλέον, ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων, που θα δώσουν μάχη για να κρατήσουν μία σχέση. Θα κάνεις θυσίες και θα προσπαθήσεις πολύ, προκειμένου να πάει καλά ένας ερωτικός σου δεσμός. Αν οι προσπάθειές σου λοιπόν αποτύχουν, αφενός μεν θα σκεφτείς τι ήταν αυτό που δεν έκανες σωστά, αφετέρου όμως θα ρίξεις και ευθύνες στο ταίρι σου και θα νιώσεις πως έχεις γίνεις το θύμα της κατάστασης, ότι δεν αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειές σου! Ο τρόπος για να ξεφύγεις λοιπόν από τις σκέψεις ότι είσαι το θύμα, γιατί στην πραγματικότητα δεν είσαι, είναι απλά να δεχτείς το γεγονός ότι οι σχέσεις έτσι είναι και ότι οι προσπάθειες δεν πιάνουν πάντα τόπο!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πολλές φορές αισθάνεσαι ότι για έναν άνθρωπο έχεις κάνει μεγάλα “άλματα” στη ζωή σου και τρανές αλλαγές, οι οποίες σε αποδιοργάνωσαν και σαφώς δεν εκτιμήθηκαν. Αυτός είναι και ο σπουδαίος λόγος για τον οποίο νιώθεις ότι είσαι το θύμα. Η αλήθεια είναι, φίλε Υδροχόε, ότι για έναν μεγάλο έρωτα μπορείς να πάρεις στροφή 180 μοιρών και να ανατρέψεις τα πάντα στη ζωή σου, όμως αυτό που τελικά ισχύει είναι ότι οι επιλογές σου πολλές φορές δεν είναι οι κατάλληλες ή ότι βιάστηκες να δώσεις πολλά από την αρχή, με αποτέλεσμα να γίνεις το θύμα! Για να πάψεις λοιπόν πλέον να είσαι το θύμα στις σχέσεις σου, θα πρέπει να λειτουργείς πιο συγκρατημένα. Καλό το πάθος και οι ανατροπές, που σίγουρα σε ξεσηκώνουν, αλλά τουλάχιστον στα αρχικά στάδια μίας σχέσης θα πρέπει να λειτουργείς με περισσότερη μετριοπάθεια, για να γλιτώσεις τις κακοτοπιές. Μην αλλάζεις τον τρόπο της καθημερινότητάς σου, τις συνήθειές σου ή μην κάνεις την μεγάλη επανάσταση για έναν έρωτα που δεν σου έχει αποδείξει ακόμα την αξία του. Έτσι, θα ξεφύγεις από το ρόλο του θύματος, που απλά δεν σου ταιριάζει!

ΙΧΘΥΣ

Το ρόλο του θύματος τον ξέρεις πολύ καλά, σου ταιριάζει και, για να λέμε και την αλήθεια, είναι σαν να το απολαμβάνεις όταν τον ζεις, γιατί συχνά σου αρέσει το δράμα! Οι λόγοι που μπορεί να σε οδηγήσουν να γίνεις το θύμα μίας σχέσης είναι πολλοί, για το δικό σου ζώδιο. Πολλές φορές δεν πιστεύεις στην αξία σου, θεωρείς ότι δεν αξίζεις κάτι καλύτερο και χάνεις την αυτοπεποίθηση ή την αυτοεκτίμησή σου. Έτσι λοιπόν, ανέχεσαι καταστάσεις και ανθρώπους, που δεν σε τιμούν… Φοβάσαι τη μοναξιά και μεγαλοποιείς τα συναισθήματά σου, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεσαι σε μία σχέση που στην ουσία έχει τελειώσει και το μόνο που σου προκαλεί, είναι φθορά! Σαφώς, είσαι συναισθηματικός χείμαρρος και δεν βάζεις κάποια όρια στη σχέση σου, με αποτέλεσμα να θεωρούν τα συναισθήματά σου ως δεδομένα και εκεί να σε “πατάνε”! Ο βασικός τρόπος λοιπόν για να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση, είναι να πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου, αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις περισσότερη δύναμη!     www.govastileto.gr/