Η Ναύπακτος γοητεύει όλες τις εποχές.

Είναι ένα στολίδι, με το επιβλητικό κάστρο της να την κάνει να ξεχωρίζει. Κουβαλάει μία ένδοξη ιστορία και αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό, όλες τις εποχές. Είναι η Ναύπακτος, η «Νύμφη του Κορινθιακού», όπως την αποκαλούν, η οποία απέχει περίπου 3 ώρες από την Αθήνα και μόλις 20 λεπτά μακριά από τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο. Ένας πανέμορφος τόπος που είναι με το ένα πόδι στο βουνό και το άλλο στη θάλασσα.
Και συνδυάζει με τρόπο μοναδικό από τη μία τις «ρίζες» της στους πρόποδες της Πίνδου κι από την άλλη τη «βουτιά» της στον Κορινθιακό κόλπο.
Στη δεξιά πλευρά του λιμανιού της πόλης δεσπόζει αγέρωχο το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, του πατέρα του «Δον Κιχώτη», ο οποίος είχε πάρει μέρος στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Μάλιστα, στη διάρκεια της ναυμαχίας είχε τραυματιστεί σοβαρά στο αριστερό χέρι, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτο για το υπόλοιπο της ζωής του.
Σίγουρα, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της Ναυπάκτου είναι η οχύρωσή της που ξεκινά από το λιμάνι και ύστερα από τρία αλλεπάλληλα τείχη καταλήγει στο επιβλητικό κάστρο της. Εκεί, τη Μ. Παρασκευή λαμβάνει χώρα ένα εκπληκτικό θέαμα που εντυπωσιάζει πάντα ντόπιους κι επισκέπτες.
Οι επιτάφιοι της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Δημητρίου καταλήγουν στο επιβλητικό λιμάνι, ο κόσμος ψέλνει, η φιλαρμονική του δήμου παιανίζει πένθιμα και η πόλη βυθίζεται στο σκοτάδι προκειμένου όλοι να θαυμάσουν τα φωταγωγημένα τείχη και τα πολυάριθμα πυροτεχνήματα.
Άλλωστε, η Ναύπακτος αποτελεί σταθερά μία επιλογή πολλών ταξιδιωτών τις ημέρες του Πάσχα.


www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων