Η Ναύπακτος γοητεύει όλες τις εποχές.

Είναι ένα στολίδι, με το επιβλητικό κάστρο της να την κάνει να ξεχωρίζει. Κουβαλάει μία ένδοξη ιστορία και αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό, όλες τις εποχές. Είναι η Ναύπακτος, η «Νύμφη του Κορινθιακού», όπως την αποκαλούν, η οποία απέχει περίπου 3 ώρες από την Αθήνα και μόλις 20 λεπτά μακριά από τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο. Ένας πανέμορφος τόπος που είναι με το ένα πόδι στο βουνό και το άλλο στη θάλασσα.
Και συνδυάζει με τρόπο μοναδικό από τη μία τις «ρίζες» της στους πρόποδες της Πίνδου κι από την άλλη τη «βουτιά» της στον Κορινθιακό κόλπο.
Στη δεξιά πλευρά του λιμανιού της πόλης δεσπόζει αγέρωχο το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, του πατέρα του «Δον Κιχώτη», ο οποίος είχε πάρει μέρος στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Μάλιστα, στη διάρκεια της ναυμαχίας είχε τραυματιστεί σοβαρά στο αριστερό χέρι, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτο για το υπόλοιπο της ζωής του.
Σίγουρα, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της Ναυπάκτου είναι η οχύρωσή της που ξεκινά από το λιμάνι και ύστερα από τρία αλλεπάλληλα τείχη καταλήγει στο επιβλητικό κάστρο της. Εκεί, τη Μ. Παρασκευή λαμβάνει χώρα ένα εκπληκτικό θέαμα που εντυπωσιάζει πάντα ντόπιους κι επισκέπτες.
Οι επιτάφιοι της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Δημητρίου καταλήγουν στο επιβλητικό λιμάνι, ο κόσμος ψέλνει, η φιλαρμονική του δήμου παιανίζει πένθιμα και η πόλη βυθίζεται στο σκοτάδι προκειμένου όλοι να θαυμάσουν τα φωταγωγημένα τείχη και τα πολυάριθμα πυροτεχνήματα.
Άλλωστε, η Ναύπακτος αποτελεί σταθερά μία επιλογή πολλών ταξιδιωτών τις ημέρες του Πάσχα.


www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων