Μπισκοτοζελέ light με μόνο 5 υλικά.

Υλικά (για 15 μερίδες)
2 φάκελοι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
2/3 πακέτου πτι μπερ ολικής άλεσης
2 φάκελοι Ανθος Αραβοσίτου βανίλια
Ζάχαρη όση αναγράφεται στη συσκευασία του Ανθος Αραβοσίτου ή όση θέλουμε
1.300 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
Διαδικασία
Φτιάχνουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το βάζουμε στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, βάζουμε τα μπισκότα μας το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήνουμε κενά ανάμεσά τους, ώστε να σχηματίζουν μία βάση, μέσα σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ, ταψί ή άλλο σκεύος της επιλογής μας. Ετοιμάζουμε την κρέμα Ανθος Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και, όπως είναι ζεστή, την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Περιμένουμε για περίπου 30 λεπτά ώστε να κρυώσει ελαφρώς η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και απλώνουμε από πάνω της το ζελέ. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή. Το ζελέ δεν θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί εντελώς γιατί δεν θα απλώνεται πάνω στο γλυκό, αλλά ούτε και να είναι πολύ υγρό γιατί θα τρέξει στη βάση του πυρέξ και δεν θα σταθεί στην επιφάνεια. Θα πρέπει να το ρίξουμε μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται. Αν δεν το προλάβουμε και έχει πήξει πολύ, το βράζουμε με λίγο νερό και περιμένουμε να κρυώσει όσο πρέπει για να το απλώσουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες προτού το σερβίρουμε.
Αν το θέλουμε πιο άγλυκο, φτιάχνουμε την κρέμα με λιγότερη ζάχαρη.                  www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων