Ευρωβαρόμετρο: ‘Ένας στους δύο δεξιούς ΔΕΝ εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη!- Στον πάτο και η αξιοπιστία των καθεστωτικών ΜΜΕ

Ενδιαφέροντα και άκρως αποκαλυπτικά τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου αναφορικά με την πραγματική αντίληψη που έχουν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και για τον ίδιο τον… Μωϋσή, οι δεξιοί ψηφοφόροι........

¨Οπως προκύπτει από την έρευνα, ένας  στους δύο δεξιούς δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, ενώ  Μόλις το 21% των δεξιών (σχεδόν 1 στους 5) θεωρεί πως τα ΜΜΕ στην Ελλάδα μεταδίδουν τις ειδήσεις ανεξάρτητα από κομματικές πιέσεις.
Αναλυτικότερα:
Από τα πρόσθετα στοιχεία των συμμετεχόντων στο Ευρωβαρόμετρο 92, που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτη του 2020, έγινε μια επιλογή σε ερωτήσεις που αφορούν στην κατάσταση της χώρας, τις εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά και την εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης ή θεσμούς.
Τέλος υπάρχουν κάποια πρόσθετα στοιχεία για την χρήση του διαδικτύου και την εκτίμηση για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ.
Οι απαντήσεις διαχωρίστηκαν αναλόγως της τοποθέτησης των ιδίων των συμμετεχόντων στο πολιτικό φάσμα (αριστερά, κέντρο, δεξιά).
Εκτίμηση για την πορεία της χώρας
80% των δεξιών θεωρούν πως η γενικότερη κατάσταση της χώρας είναι άσχημη.
(89% ανάμεσα σε όσους δηλώνουν αριστεροί και 79% σε όσους δηλώνουν κεντρώοι)
86% των δεξιών θεωρούν πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι άσχημη
(96% το ποσοστό για όσους δηλώνουν αριστεροί και 92% για όσους δηλώνουν κεντρώοι).
1 στους 2 δεξιούς (52%) δηλώνει πως η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι άσχημη.(60% ανάμεσα σε όσους δηλώνουν αριστεροί και 53% για όσους δηλώνουν κεντρώοι)
9 στους 10 δεξιούς (89%) θεωρούν πως η κατάσταση της απασχόλησης στην Ελλάδα είναι άσχημη. (96% για όσους δηλώνουν αριστεροί και 93% για όσους δηλώνουν κεντρώοι)
Μόλις 4 στους 10 δεξιούς (43%) εκτιμούν πως τα πράγματα στην Ελλάδα θα καλυτερεύσουν τους επόμενους 12 μήνες. (14% ανάμεσα στους αριστερούς και 35% για όσους δηλώνουν κεντρώοι)
Μόλις 1 στους 3 δεξιούς (36%) θεωρεί πως θα καλυτερεύσει η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του τους επόμενους 12 μήνες. (16% για όσους δηλώνουν αριστεροί και 21% για όσους δηλώνουν κεντρώοι)
Εμπιστοσύνη σε μέσα ενημέρωσης και θεσμούς
Μόλις το 28% των δεξιών εμπιστεύεται την τηλεόραση (20% για τους αριστερούς και 23% για όσους δηλώνουν κεντρώοι).
Το 33% των δεξιών εμπιστεύεται τις εφημερίδες (27% για τους αριστερούς και 35% για τους κεντρώους).
Το 39% των δεξιών εμπιστεύεται το διαδίκτυο (44% ανάμεσα σε όσους δηλώνουν αριστεροί και 45% όσοι δηλώνουν κεντρώοι.
Μόλις 1 στους 4 δεξιούς (25%) εμπιστεύεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (27% για τους αριστερούς και 32% για τους κεντρώους).
Μόλις 1 στους 10 δεξιούς (12%) εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα (5% ανάμεσα σε όσους δηλώνουν αριστεροί και 7% για όσους δηλώνουν κεντρώοι).
Το 58% των δεξιών έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη (44% στους αριστερούς και 53% στους κεντρώους).
Το 76% των δεξιών εμπιστεύεται την αστυνομία (60% ανάμεσα σε όσους δηλώνουν αριστεροί και 74% σε όσους δηλώνουν κεντρώοι).
Το 85% των δεξιών έχει εμπιστοσύνη στον στρατό (75% για τους αριστερούς και 84% για όσους δηλώνουν κεντρώοι).
Μόλις 1 στους 2 δεξιούς έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (50%). Το ποσοστό στους αριστερούς είναι 7% και σε όσους δηλώνουν κεντρώοι 26%.
Το 45% των δεξιών έχει εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. (27% το ποσοστό στους αριστερούς και 38% για τους κεντρώους).
Ικανοποίηση από την δημοκρατία στην Ελλάδα
Μόλις 1 στους 2 δεξιούς (50%) είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία σήμερα στην Ελλάδα (16% το ποσοστό αυτό σε όσους δηλώνουν αριστεροί και 38% σε όσους δηλώνουν κεντρώοι).
Βοήθεια προς τους πρόσφυγες
Το 64% των δεξιών θεωρεί πως η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει τους πρόσφυγες (73% το ποσοστό σε όσους δηλώνουν αριστεροί και 76% σε όσους δηλώνουν κεντρώοι)) δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο (22% για όσους δηλώνουν αριστεροί και 26% για όσους δηλώνουν κεντρώοι).
Ανεξαρτησία των ΜΜΕ
Μόλις το 21% των δεξιών (σχεδόν 1 στους 5) θεωρεί πως τα ΜΜΕ στην Ελλάδα μεταδίδουν τις ειδήσεις ανεξάρτητα από κομματικές πιέσεις (19% το ποσοστό ανάμεσα σε όσους δηλώνουν αριστεροί και 24% σε όσους δηλώνουν κεντρώοι).
πηγή: https://jodi.graphics

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων