Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκαριστικό: Κυκλώματα επίορκων υπαλλήλων «αλωνίζουν» στις φυλακές

Τα κυκλώματα εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού, με συμμετοχή τουλάχιστον 15-20 σωφρονιστικών υπαλλήλων, αποκαλύπτει - σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη - η δίμηνη καραντίνα και στα σωφρονιστικά ιδρύματα! Οπως δηλώνουν επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., «το γεγονός ότι πλέον στις φυλακές δεν μπορεί, λόγω των μέτρων για τον Covid-19, να υπάρξουν επισκεπτήρια ιδιωτών,
δικηγόρων ή και οποιουδήποτε άλλου ατόμου, με την εις άτοπον απαγωγή, "ενοχοποιεί" κυκλώματα φρουρών του Κορυδαλλού, ότι αυτοί γεμίζουν την εν λόγω φυλακή με ναρκωτικά, κινητά ή και άλλα παράνομα υλικά που συνεχίζουν να εντοπίζονται εκεί».
Κι ίσως είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε περισσότερους από 80 κρατουμένους που μεταφέρονταν από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα! Οι περισσότεροι από αυτούς που... εξήγαγαν ναρκωτικά από τον Κορυδαλλό εντοπίστηκαν στις φυλακές της Πάτρας.               

Συμπλοκές

Οι ίδιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι στις φυλακές Κορυδαλλού η κατάσταση είναι και πάλι αρκετά προβληματική με 3-4 συμπλοκές κάθε εβδομάδα - κυρίως στη Β και τη Γ Πτέρυγα - ξανά για θέματα διανομής ναρκωτικών και με νέα κρούσματα ασυδοσίας κρατουμένων. Κι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι σε ορισμένα κελιά αλλοδαπών κρατουμένων έχουν τοποθετηθεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, εσωτερικοί σύρτες για να τους κλείνουν από μέσα οι κρατούμενοι και να μην επιτρέπουν αιφνιδιασμό από ελέγχους. Κατασκευές από σιδηρουργό που φέρεται να έγιναν με υποβοήθηση από σωφρονιστικούς υπαλλήλους! Η πλήρης ανομία που είχε υπάρξει στις φυλακές την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνταν πρωτοφανής και προκλητική.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν σε 32 φυλακές της χώρας 525 συμπλοκές κρατουμένων, 88 επιθέσεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, επτά ανθρωποκτονίες - όπως αυτές ανάμεσα στα μέλη της αλβανικής μαφίας -, 28 αυτοκτονίες, 42 στάσεις κρατουμένων. Ακόμη την ίδια περίοδο είχαν υπάρξει περισσότερες από 90 παραβιάσεις αδειών αλλά και περίπου 50 αποδράσεις από αγροτικές φυλακές. Επίσης είχαν εντοπιστεί κελιά - σουίτες, χώροι που είχαν μετατραπεί σε καζίνο κ.λπ.
Στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, όταν η σχετική αρμοδιότητα ελέγχου μεταφέρθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπήρξαν συντονισμένες προσπάθειες με δεκάδες μεταγωγές επικινδύνων, δεκάδες ελέγχους στις φυλακές Κορυδαλλού κ.λπ., ενώ επιχειρείται έλεγχος στις αποφάσεις στελεχών των φυλακών για μεταγωγές, χορήγηση αδειών σε κρατουμένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι με απόφαση της γενικής γραμματέως Σωφρονιστικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου μετακινήθηκε προ μερικών ημερών διευθυντής περιφερειακής φυλακής γιατί επέτρεψε την ανεπαρκώς δικαιολογημένη μεταγωγή κρατουμένου στο Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού. Κι αυτό παρά τις αντίθετες συστάσεις της...
 

Βασικοί ύποπτοι

Από τα μέσα Μαρτίου επιβλήθηκε καραντίνα - με απαγόρευση επισκεπτηρίων, μεταγωγών κρατουμένων κι άλλα μέτρα - στις φυλακές όλης της χώρας για να μην υπάρξει οδυνηρή μετάδοση εκεί του κορωνοϊού. Υπολογίζεται ότι υπήρξαν 30-40 περιπτώσεις κρατουμένων ή και σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ για Covid-19, με αρνητικά ευτυχώς αποτελέσματα.
Ο τελευταίος που εξετάστηκε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες της καραντίνας φαίνεται να υπήρξε αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών εντός των φυλακών αλλά και πολλές συμπλοκές. Κάτι που αποδίδεται και στους σχετικά μειωμένους ελέγχους για τον φόβο να μην υπάρξει μόλυνση κρατουμένων από τους ελεγκτές της εξωτερικής φρουράς και τους αστυνομικούς που μπαίνουν στις φυλακές.
Ωστόσο, όπως δηλώνουν στα «ΝΕΑ» στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη, «η καραντίνα ουσιαστικά μας κατέδειξε ότι βασικός ύποπτος για την εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές είναι περίπου 15-20 σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι δικαιολογίες που προβάλλονταν κατά καιρούς από φρουρούς των φυλακών, ότι τα ναρκωτικά μπαίνουν στα σωφρονιστικά καταστήματα μέσω συγγενών ή ακόμη και δικηγόρων στη διάρκεια των επισκεπτηρίων, τώρα φαίνεται να καταρρίπτονται κατά ένα μεγάλο μέρος. Ούτε ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι μεταφέρονταν από μεταγόμενους κρατουμένους από άλλες φυλακές, αφού κι αυτές οι μετακινήσεις έχουν σταματήσει. Η καραντίνα τούς αποστομώνει...».  www.tanea.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ίσως και πάνω απο 40% η ανεργία στην Β. Ελλάδα» λένε εκπρόσωποι εργαζομένων

Στα επίπεδα ανεργίας, στις εργασιακές συνθήκες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και σε τοπικά προβλήματα με επιπτώσεις στην απασχόληση αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει της διοργάνωσης της φετινής ΔΕΘ.

Ευρωβαρόμετρο: Το 53% των Ελλήνων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις.

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία Ελλήνων και ευρωπαίων που στηρίζουν την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη - μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές της. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιεύτηκε σήμερα, 9 στους 10 Έλληνες  και 4 στους 5 Ευρωπαίους,

Νέα προσφυγή των Δανών στην Ε.Ε. βλέπει… τρύπες, εισαγόμενο γάλα για φέτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί αμφισβητούν το νομικό καθεστώς της Φέτας στην Ε.Ε., ωστόσο για πρώτη φορά, θέτουν επ’ αμφιβόλω την τήρηση των κανόνων παρασκευής της Φέτας από την Ελλάδα. Εικάζεται μάλιστα ότι αυτή τη φορά γίνεται επίκληση στοιχείων βάσει των οποίων η ετήσια εγχώρια παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος δεν επαρκεί

Χειροποίητα κρητικά παξιμάδια

Προετοιμασία 40′, Αναμονή 3 ώρες και 10′, Ψήσιμο 3-4 ώρες ΥΛΙΚΑ (για περίπου 24 ντάκους) 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γρ.) 1½ λίτρο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. μέλι

Η υποκρισία της Μέρκελ για την Ελλάδα…

Σεραφείμ Κοτρώτσος «Η ευρωκρίση, όταν ζήτησα τόσο πολλά από τους ανθρώπους της Ελλάδας». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην ερώτηση “ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής διαδρομής της”,

Μελέτη – Ο κοροναϊός έφερε πτώση των γεννήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πτώση των γεννήσεων επέφερε σε Ευρώπη (ιδίως στη Νότια) και σε ΗΠΑ η πανδημία Covid-19, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Έτσι, πέρα από την αύξηση των θανάτων (4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα), ο κορονοϊός έπληξε τη δημογραφική δυναμική των πληθυσμών και από την πλευρά των γεννήσεων.

Σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή της Φαλάσαρνας

Συνεχίζεται, για μία ακόμη χρονιά, η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στον χώρο της Ελληνιστικής ναυτικής πόλης με σημαντικό λιμάνι στην περιοχή της Φαλάσαρνας στην Κίσαμο του Νομού Χανίων.

Τραχανόσουπα

Υλικά Μία κούπα ξινό τραχανά Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι     

Σε mini lockdown η εστίαση από την Δευτέρα - «Χάνουμε το 50% των πελατών μας»

«Η εστίαση από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2022 μπαίνει σε mini lockdown» με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς .

Συστράτευση μικρών ελαιοπαραγωγών για την αύξηση τιμών.

Ζητούμενο γίνεται η αντιπροσώπευση του παραδοσιακού ελαιώνα στην αλυσίδα αξίας και η διεκδίκηση καλύτερων τιμών αλλά και μιας περίοπτης θέσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο παράλληλα οι ίδιοι οι παραγωγοί αναλαμβάνουν επικουρικά τον ρόλο του ελεγκτή, επιτηρώντας την πιάτσα για τυχόν φαινόμενα απάτης.