ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Π.Γ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ -ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΡΝΑ -ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταδικάζει την απόφαση του μονοπωλιακού ομίλου της ΤΕΡΝΑ να απολύσει 160 άμεσα ασφαλισμένους εργαζόμενους στην επιχείρηση και την απομάκρυνση επιπλέον 120 εργολαβικών στα μεταλλεία
Λευκολίθου στο Μαντούδι και απαιτεί να ανακληθεί η απόφαση για τις απολύσεις που θα εκτοξεύσουν την ανεργία στο πολύπαθο Μαντούδι , στην κεντρική και Βόρεια Εύβοια.  
Τα περί “οικειοθελούς αποχώρησης” των εργαζομένων πρόκειται για μεθοδεύσεις και αποτελούν το προπέτασμα καπνού για να περάσουν οι εκβιασμοί και ο αντεργατικός σχεδιασμός της  επιχείρησης που προκαλεί την οργή του λαού της περιοχής. 
Οι εργάτες και οι εργάτριες έχουν δικαίωμα στην δουλειά και με τον αγώνα τους θα το υπερασπιστούν αντιστεκόμενοι στους κάθε είδους εκβιασμούς και στις προσπάθειές που καταβάλλουν κυβερνητικές και άλλες δυνάμεις να επιβληθεί “σιγή νεκροταφείου”. 
Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι εγκληματικές. Πάνω στη δική τους αντεργατική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, πατάει η ΤΕΡΝΑ και οι άλλες επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τους εργάτες και τις εργάτριες, ξηλώνουν εργατικά δικαιώματα και τους καταδικάζουν στην ανεργία. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την επίθεση κατά των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και το άθλιο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο της επιχείρησης.
Ο όμιλος της ΤΕΡΝΑ την προηγούμενη περίοδο καμάρωνε για την υψηλή κερδοφορία και την επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και με σειρά προσχημάτων στις συνθήκες της πανδημίας πετάει σήμερα τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Το ΚΚΕ, αποφασιστικά,  είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΤΕΡΝΑ και απαιτεί να μην γίνει καμιά απόλυση.  Διαθέτει όλες τις δυνάμεις του να δυναμώσει η συσπείρωση και ο αγώνας, η λαϊκή αλληλεγγύη και να δοθεί η μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος δουλειάς των εργατών και των εργατριών της ΤΕΡΝΑ.      

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων