ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ

ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ!
Πρόσφατα η εργοδοσία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πανηγύρισε στον τύπο την αύξηση των κερδών για το 2019. Την ίδια στιγμή, η θυγατρική ‘ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι’ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το κλείσιμο του λατομείου στο Μαντούδι,
επικαλούμενη μείωση των κερδών και πτώση των πωλήσεων. Προχωρά σε απολύσεις 160 εργαζομένων, χρησιμοποιώντας και τη λεγόμενη «οικειοθελή αποχώρηση» και επιπλέον άλλοι 120 εργολαβικοί εργαζόμενοι οδηγούνται επίσης στην απόλυση. Όμως, δεν είναι οι μόνες απολύσεις στον όμιλο την περίοδο αυτή, ενώ ήδη πάνω από τα κεφάλια των εργαζόμενων επικρέμεται η απειλή μείωσης μισθών.
Με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η επίθεση στον κόσμο της εργασίας έχει ενταθεί και οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται. Έτσι, η εργοδοσία της ΤΕΡΝΑ δεν έχασε καθόλου καιρό και εκμεταλλεύεται  την κατάσταση ενώ την ίδια στιγμή που αναλαμβάνει να κατασκευάσειπληθώρα βιομηχανικών αιολικών πάρκων, το καζίνο Ελληνικού, τη διασύνδεση του ΑΔΜΗΕ και την κατασκευή των άθλιων hotspot στα νησιά.
Αξιοποιώντας όλα όσα μεθόδευσε η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για χάρη του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, η εταιρεία επιχειρεί να ρίξει όλο το βάρος της νέας οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, με λουκέτο και απολύσεις. Εξάλλου, όλο αυτό το διάστημα, αυτό είναι και το πραγματικό ζητούμενο και η αγωνία για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο σε κάθε κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας όπως αποδεικνύεται  με τις αντιδημοκρατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε περικοπές μισθών, εκ περιτροπής εργασία, αναστολή συμβάσεων, αποδιοργάνωση κάθε ελεγκτικού μηχανισμού για να μπορεί να δρα  ανενόχλητη η εργοδοσία. Η κυβέρνηση πήρε μέτρα για την θωράκιση των επιχειρήσεων και όχι για το δημόσιο σύστημα υγείας, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς συμβάσεις, χωρίς μέτρα προστασίας, ενώ παράλληλα μετράμε δεκάδες χιλιάδες ανέργους.
Η συνάντηση που έγινε μεταξύ του υπουργού Γεωργιάδη, του περιφερειάρχη Στερεάς και των βουλευτών Ευβοίας δεν απέφερε κάτι ουσιαστικό (ο Δ/νων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ δεν καταδέχτηκε να τους συναντήσει παρά μόνο με τηλεδιάσκεψη). Δόθηκε μια κενή περιεχομένου υπόσχεση ότι σε λίγο καιρό η εταιρία θα επαναπροσλάβει τους ίδιους εργαζόμενους, χωρίς όμως να διασφαλίζονταιαπό πουθενά ούτε οι προϋπάρχουσες συμβάσεις εργασίαςούτε η επαναπρόσληψητων ίδιων εργαζόμενων.
Παλεύουμε για να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όχι τα κέρδη των αφεντικών!
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση αλλά το κεφάλαιο!
Απαιτούμε:
Ø  Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις από την εργοδοσία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Ø  Άμεση επαναλειτουργία του λατομείου, με πλήρεις αποδοχές για τους εργαζόμενους.
Ø  Όχι στη μείωση μισθών, πλήρης κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων σε μισθό, άδεια, ασφάλιση.
Ø  Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας στα γραφεία και στα εργοτάξια.
Ø  Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και όχι των αφεντικών.

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Απόφαση σταθμός: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέη 86.000 ευρώ

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου

Τα θέρετρα της διαπλοκής – «Αμαρτωλές σχέσεις» αστυνομικών και τοπικών παραγόντων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων