Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πιπεριού

 Υλικά για 4 άτομα

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 κουταλιές ολόκληρους κόκκους πιπεριού
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 50 ml μπράντι
  • 150 ml ζωμός βοδινού
  • 125 ml κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τους κόκκους του πιπεριού στο γουδί και αλατίζετε τις μπριζόλες καλά.
  2. Πατάτε καλά τις μπριζόλες να πάει το πιπέρι παντού κι από τις δύο πλευρές.
  3. Ζεσταίνετε καλά το τηγάνι πριν βάλετε το λάδι και στη συνέχεια βάζετε τις μπριζόλες (μία - μία αν δεν χωράνε).
  4. Μαγειρεύετε για 2 - 4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά θέλετε να έχουν ψηθεί μέσα.
  5. Τις μεταφέρετε σε ζεστά πιάτα και τις αφήνετε να ηρεμήσουν.
  6. Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σάλτσα. Όσο είναι ακόμα το τηγάνι στη φωτιά και καίει καλά ρίχνετε με προσοχή το μπράντι ή το κονιάκ για 30 δευτερόλεπτα.
  7. Προσθέτετε έπειτα τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος light.
  8. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και μετά από 2 λεπτά βάζετε τη σάλτσα πάνω στις μπριζόλες.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων