Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πιπεριού

 Υλικά για 4 άτομα

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 κουταλιές ολόκληρους κόκκους πιπεριού
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 50 ml μπράντι
  • 150 ml ζωμός βοδινού
  • 125 ml κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τους κόκκους του πιπεριού στο γουδί και αλατίζετε τις μπριζόλες καλά.
  2. Πατάτε καλά τις μπριζόλες να πάει το πιπέρι παντού κι από τις δύο πλευρές.
  3. Ζεσταίνετε καλά το τηγάνι πριν βάλετε το λάδι και στη συνέχεια βάζετε τις μπριζόλες (μία - μία αν δεν χωράνε).
  4. Μαγειρεύετε για 2 - 4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά θέλετε να έχουν ψηθεί μέσα.
  5. Τις μεταφέρετε σε ζεστά πιάτα και τις αφήνετε να ηρεμήσουν.
  6. Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σάλτσα. Όσο είναι ακόμα το τηγάνι στη φωτιά και καίει καλά ρίχνετε με προσοχή το μπράντι ή το κονιάκ για 30 δευτερόλεπτα.
  7. Προσθέτετε έπειτα τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος light.
  8. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και μετά από 2 λεπτά βάζετε τη σάλτσα πάνω στις μπριζόλες.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων