Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ.Οι τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Θήβας

Οι τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Θήβας που δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις και ανάγκες της περιοχής, καθώς και οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την απαξίωση του, αναδείχθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του Κόμματος τη Δευτέρα 11 Μάη.

 
   Σε μια επίσκεψη που έρχεται ως συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου, όπου τονιζόταν η ανάγκη για επείγουσα ενίσχυση του νοσοκομείου της Θήβας και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της ανατολικής Βοιωτίας, το κλιμάκιο του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Θηβαίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αντώνης Τουλουμάκος, είχε συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων.
 
  Σε δήλωσή του, ο Γιώργος Μαρίνος, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "το Νοσοκομείο Θήβας καλύπτει μια περιοχή με χιλιάδες κατοίκους, μια βιομηχανική περιοχή με εκατοντάδες εργασιακούς χώρους, καταυλισμούς Ρομά, δύο προσφυγικές δομές, στρατόπεδο και φυλακές, κάτι που γεννά μεγάλες απαιτήσεις και ανάγκες, τις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και των διαχρονικών πολιτικών υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις, πολιτικών που έχουν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα εξυπηρετούν την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της μετατροπής της σε εμπόρευμα".
 
  Σημείωσε επίσης ότι εξαιτίας της απαξίωσης και της μείωση στις χρηματοδοτήσεις που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια, το δημόσιο σύστημα υγείας "απομακρύνεται από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών οι οποίες διαρκώς διευρύνονται". Τόνισε μάλιστα ότι εκτός από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που υπήρχαν από πριν και είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη στις σημερινές συνθήκες με την πανδημία του κορονοϊού, η ΜΕΘ που θα έπρεπε από χρόνια να λειτουργεί είχε μετατραπεί σε αποθήκη και τώρα γίνεται προσπάθεια για να τεθεί σε λειτουργία με την εξασφάλιση του εξοπλισμού να επαφίεται αποκλειστικά σε σκόρπιες "δωρεές" ιδιωτών, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τις ανάγκες σε μηχανήματα και ούτε βέβαια η απαραίτητη στελέχωση με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαξίωσης και εγκατάλειψης του νοσοκομείου Θήβας που αναδείχθηκε μέσα από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΚΕ, ήταν η κατάσταση που παρουσιάζει το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. Αν και πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο πλήρες εξοπλισμένο, διαθέτοντας ακόμη και εσωτερική πισίνα, αυτή τη στιγμή ουσιαστικά δεν λειτουργεί καθώς δεν διαθέτει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 
  "Είναι αδικαιολόγητοι, τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για την κατάληψη και ερήμωση της μονάδας αποκατάστασης που πολλές οικογένειες και παιδάκια με ειδικές ανάγκες θα μπορούσαν να βρουν απαντοχή", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαρίνος, τονίζοντας παράλληλα ότι το ΚΚΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια και θα ασκήσει κάθε πίεση τόσο για την επαναλειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ όσο και για την κάλυψη των ελλείψεων στο νοσοκομείο της Θήβας γενικότερα.

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ίσως και πάνω απο 40% η ανεργία στην Β. Ελλάδα» λένε εκπρόσωποι εργαζομένων

Στα επίπεδα ανεργίας, στις εργασιακές συνθήκες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και σε τοπικά προβλήματα με επιπτώσεις στην απασχόληση αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει της διοργάνωσης της φετινής ΔΕΘ.

Ευρωβαρόμετρο: Το 53% των Ελλήνων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις.

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία Ελλήνων και ευρωπαίων που στηρίζουν την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη - μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές της. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιεύτηκε σήμερα, 9 στους 10 Έλληνες  και 4 στους 5 Ευρωπαίους,

Νέα προσφυγή των Δανών στην Ε.Ε. βλέπει… τρύπες, εισαγόμενο γάλα για φέτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί αμφισβητούν το νομικό καθεστώς της Φέτας στην Ε.Ε., ωστόσο για πρώτη φορά, θέτουν επ’ αμφιβόλω την τήρηση των κανόνων παρασκευής της Φέτας από την Ελλάδα. Εικάζεται μάλιστα ότι αυτή τη φορά γίνεται επίκληση στοιχείων βάσει των οποίων η ετήσια εγχώρια παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος δεν επαρκεί

Χειροποίητα κρητικά παξιμάδια

Προετοιμασία 40′, Αναμονή 3 ώρες και 10′, Ψήσιμο 3-4 ώρες ΥΛΙΚΑ (για περίπου 24 ντάκους) 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γρ.) 1½ λίτρο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. μέλι

Η υποκρισία της Μέρκελ για την Ελλάδα…

Σεραφείμ Κοτρώτσος «Η ευρωκρίση, όταν ζήτησα τόσο πολλά από τους ανθρώπους της Ελλάδας». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην ερώτηση “ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής διαδρομής της”,

Μελέτη – Ο κοροναϊός έφερε πτώση των γεννήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πτώση των γεννήσεων επέφερε σε Ευρώπη (ιδίως στη Νότια) και σε ΗΠΑ η πανδημία Covid-19, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Έτσι, πέρα από την αύξηση των θανάτων (4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα), ο κορονοϊός έπληξε τη δημογραφική δυναμική των πληθυσμών και από την πλευρά των γεννήσεων.

Σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή της Φαλάσαρνας

Συνεχίζεται, για μία ακόμη χρονιά, η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στον χώρο της Ελληνιστικής ναυτικής πόλης με σημαντικό λιμάνι στην περιοχή της Φαλάσαρνας στην Κίσαμο του Νομού Χανίων.

Τραχανόσουπα

Υλικά Μία κούπα ξινό τραχανά Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι     

Σε mini lockdown η εστίαση από την Δευτέρα - «Χάνουμε το 50% των πελατών μας»

«Η εστίαση από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2022 μπαίνει σε mini lockdown» με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς .

Συστράτευση μικρών ελαιοπαραγωγών για την αύξηση τιμών.

Ζητούμενο γίνεται η αντιπροσώπευση του παραδοσιακού ελαιώνα στην αλυσίδα αξίας και η διεκδίκηση καλύτερων τιμών αλλά και μιας περίοπτης θέσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο παράλληλα οι ίδιοι οι παραγωγοί αναλαμβάνουν επικουρικά τον ρόλο του ελεγκτή, επιτηρώντας την πιάτσα για τυχόν φαινόμενα απάτης.