Μπισκότα λεμονιού.Πεντανόστιμα και αρωματικά

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 3/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά.
  4. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι.
  5. Με την βοήθεια ενός κουταλιού δημιουργήστε τα μπισκότα ακουμπώντας τα πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  6. Πασπαλίστε με ζάχαρη ή αμύγδαλα.
  7. Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.          www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων