Γ. Τράγκας: Θα θρηνήσουμε χιλιάδες Έλληνες από τα άμετρα-μέτρα της ομάδας Τσιόδρα

Όποιος έκανε μία βόλτα το Σαββατοκύριακο
στις παραλίες της Αττικής, συνειδητοποίησε το άμετρο και το ανόητο των μέτρων που ....εισηγείται ο κος Τσιόδρας και οι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με αφόρητο καύσωνα, ουρές ανθρώπων όλων των ηλικιών σχηματίστηκαν μπροστά στις οργανωμένες πλαζ, περιμένοντας πότε θα έρθει η πολυπόθητη στιγμή, να τους δώσουν οι ταξιθέτες μία καρέκλα για να βουτήξουν στο νερό και να συνέλθουν.
Χιλιάδες άνθρωποι επιβάρυναν την υγεία τους, κάτω από τον φονικό ήλιο, περιμένοντας πότε θα περάσουν στις ελεγχόμενες παραλίες. Στις ανοργάνωτες, ο ένας ήταν πάνω στον άλλον. Το έζησα, το Σάββατο, σε μία ακτή στο Λαγονήσι. Όσα λέει το περίφημο ντουέτο Τσιόδρα – Χαρδαλιά καθημερινά, όλες οι αυστηρές απειλές για πρόστιμα έγιναν χαρτοπόλεμος από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ουδείς άνθρωπος μπορεί να αντέξει στη συμμόρφωση αυτών των μέτρων και ο αριθμός των λουομένων είναι τέτοιος, που κανένας Χαρδαλιάς δεν μπορεί να τους διασπείρει κατά μήκος των ακτών, σε υγιεινές και αντι-covid αποστάσεις. Πολύ περισσότερο, τα μέτρα του κου Τσιόδρα, για να μην τον αδικούμε, του κου Σύψα, του κου Μόσιαλου και των άλλων, επιβαρύνουν καθημερινά, την υγεία των Ελλήνων και φυσικά τη τσέπη τους. Παρασύρουν την κυβέρνηση, σε μία πρωτοφανή ύφεση, σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή, η οποία θα δολοφονήσει χιλιάδες Έλληνες.
Αυτό δεν είναι συμπέρασμα δικό μου, ούτε εκτιμήσεις ενός μη ειδικού. Είναι επιστημονική πρόβλεψη, του διακεκριμένου καθηγητή Ιωαννίδης του Στάντφορντ και όχι μόνο. Εκατοντάδες επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι συγκλίνουν πλέον στην εφιαλτική πρόγνωση, ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που θα χάσουν τις δουλειές τους, θα μείνουν άνεργοι και θα περιπέσουν στη δίνη της φτώχειας και του χαμηλού βιοτικού επιπέδου, θα προσληφθούν από ψυχικές ασθένειες, καρδιαγγειακά νοσήματα και νεοπλασίες, που γεννώνται από τις βλάβες της ψυχής και της στέρησης. Δηλαδή, φίλες και φίλοι, αυτό φυσικά θα συμβεί αναλογικά στον πληθυσμό της Ελλάδας. Σε μία χώρα εξουθενωμένη οικονομικά και συρρικνωμένη λόγω μη γεννήσεων, δημογραφικά. Εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από το lockdown. Εδώ στην Ελλάδα ο καθηγητής Τσιόδρας και κυρίως φυσικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι υπεύθυνοι για αυτά που έρχονται, για αυτά που θα συμβούν.
Ο πρωθυπουργός και το νεοφιλελεύθερο περιβάλλον, δομημένο στο Μαξίμου ως πολιτικοοικονομική οργάνωση, αισθάνονται ήδη την πυρωμένη ανάσα, από το μέγεθος του προβλήματος και σπεύδουν να αποκλιμακώσουν την καραντίνα νωρίτερα από τις προηγούμενες εξαγγελίες και προβλέψεις τους. Διαχέουν στον ελεγχόμενο Τύπο, ότι αυτό συμβαίνει μετά από αίτημα της εκτελεστικής εξουσίας προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων και άδεια της ομάδας Τσιόδρα.
Δηλαδή, όπως αντιλαμβάνεστε, περνάνε από τώρα την ευθύνη και την ενοχή για την καταστροφή, στην ομάδα Τσιόδρα. Θέλουν να φαίνεται ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, έπονται κυβερνητικών αιτημάτων προς τους επιστήμονες και θετικής απάντησης, αδείας που παίρνει ο κος Μητσοτάκης από αυτούς.
Ενδεχομένως, θα ήθελαν να επαναλειτουργήσουν τα πάντα εντός ενός δευτερολέπτου. Δεν τους αφήνει όμως, η δόλια και νοσηρή πολιτική στρατηγική που λέει, ότι κάποια στιγμή θα πάμε σε εκλογές και πρέπει να πάμε έχοντας ως λάβαρο τον Αρχάγγελο Κυριάκο τον κορονο-φάγο και ως εξαπτέρυγο τον Καθηγητή Τσιόδρα.
Ήδη, σπεύδουν να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τις ταβέρνες, τα ρεστοράν και τα καφέ. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, από ό,τι είχαν ανακοινώσει. Αισθάνονται ότι βαθμιαία αποσύρονται τα μπράβο και τα χειροκροτήματα προς τους λοιμωξιολόγους και τον κο Μητσοτάκη και έρχεται τσουνάμι οργής, τόσο για την ομάδα Τσιόδρα και τους τηλεοπτικούς ιαβέρηδες, όσο κυρίως για τον ίδιο τον (υ)ιό Μητσοτάκη.
Ο καύσωνας, οι υψηλές θερμοκρασίες εντείνουν τη διάλυση του λοιμωξιολογικού τείχους και καθιστούν τη φιγούρα Χαρδαλιά απάνθρωπη και αποκρουστική. Είναι καιρός, να καταλάβει η κυβέρνηση, ότι πρέπει να αποσυρθεί πλήρως η τηλεοπτική ενημέρωση από αυτό το περίφημο τρίο, εκ του οποίου οι δύο συμμετείχαν στην αγορά των εμβολίων Η1Ν1.
Είναι πολλοί οι επιστήμονες, οι οποίοι συζητούν και αναρωτιούνται, γιατί δεν υπήρξε ποτέ εκτεταμένη εισαγγελική και επιστημονική έρευνα, για τα εμβόλια που εισηγήθηκε να αγοράσουμε τότε, ο κος Τσιόδρας. Τα περισσότερα πετάχτηκαν σε χωματερή.
Μέχρι σήμερα συζητείται, γιατί ουσιαστικά πειραματίστηκε η GlaxoSmithKline, χορηγός εταιρία του κου Τσιόδρα, πάνω σε 350.000 Έλληνες. Περισσότερες από 3 φορές ρώτησα τον κο Αβραμόπουλο και μου απάντησε, ότι αυτά αγοράστηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ με εισήγηση Τσιόδρα και από τον κο Κοντοζαμάνη, τότε πρόεδρο του ΕΟΦ. Περισσότερες λεπτομέρειες, εξ όσων γνωρίζω, θα βγουν στο φως.
Ολοένα και περισσότεροι, μου λένε να προσέχω τη ζωή μου. Ελπίζω να εννοούν μόνο το διαβήτη μου και τις φθορές που προξενεί.
Εύχομαι να μην εννοούν και κάτι άλλο, που μπορεί να γεννηθεί από έλικες νοσηρού εγκέφαλου.
Είναι γεγονός, ότι η βίαιη διακοπή της πρώτης ραδιοφωνικής εκπομπής, τόσο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, όσο και γενικότερα σε πανελλήνια κλίμακα, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, αφού το περιεχόμενο των ραδιοφωνικών κειμένων, των ρεπορτάζ και της έρευνάς μου, δεν έχει διαψευστεί μέχρι σήμερα.
Απλά ενοχλεί. Προκαλεί φθορά και αρρυθμία σε ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα που ζει και τροφοδοτείται από πόρους, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε βάρος του ελληνικού λαού.
Ένα σύστημα που προκρίνει τα δικά του συμφέροντα, τα δικά του ταμεία σε βάρος της Δημοκρατίας, των ατομικών ελευθεριών και των προσωπικών δεδομένων.
Έτσι μόνο, κόβονται ραδιοφωνικές εκπομπές, απομακρύνονται δημοσιογράφοι και γενικά, μπαίνει στη ζωή μας γύψος.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που ο εκλεκτός κος Γεραπετρίτης, βρίσκεται σε αυτή τη θέση, ενώ ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζει πάντα τα έργα του κου Πατεράκη της ΓΙΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Δεν είναι καθόλου συμπτωματική, η επιλογή της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας, εκλεκτής νομικού και αξιοπρεπούς Κυρίας, χωρίς κανένα πολιτικό βάρος και ουδεμία χρήσιμη για την Ελλάδα επαφή με το διεθνές πολιτικό περιβάλλον.
Είναι ιδιαίτερα αξιοκρατική, μόνο για τα συμφέροντα του κου Μητσοτάκη, η επιλογή του κου Γεραπετρίτη, του οποίου ο πεθερός – εξαίρετο στέλεχος, υψηλής μόρφωσης – είναι και δεξί χέρι του κου Πατεράκη στη ΓΙΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Όπως, -δεν είναι τυχαία- η επιλογή του κου Σκέρτσου, που μας αναστάτωσε τις τελευταίες ημέρες, με τις ψυχικές παρορμήσεις του για την αξιότιμη Εισαγγελέα της δίκης Τοπαλούδη.
Όπως έγραψε, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι ένας τύπος που ξεπήδησε μέσα από σκηνές ταινίας του NETFLIX, ένας τύπος που σίγουρα βλέπει φανατικά το House of Cards ή το Madame Secretary. Η ωμή παρέμβασή του και η άτοπη και αντιθεσμική κριτική του στην αγόρευση της εισαγγελέως, έξυσαν αρκετά το μέικ απ του προσώπου του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εφάνη πίσω από το παχύ μακιγιάζ, η αντιδημοκρατικότητα και η νοσηρή νοοτροπία του Μαξίμου.
Γενικά, όπως συντίθεται από πληροφορίες του Τύπου, εκεί απέναντι από τον Εθνικό Κήπο στεγάζεται μία πολιτικοοικονομική ομάδα, που σίγουρα έχει σχέση με την ατμόσφαιρα της τιμής των Πρίτζι. Εισέρχεται ή συναλλάσσεται μαζί της, όποιος ή όποια αποδέχεται ανταλλαγή αίματος, έστω και σε μία εποχή επικίνδυνη, όπως αυτή του covid-19. Όλα εκεί γίνονται με στόχο τη διατήρηση της νομής στην εξουσία, την απόλυτη υποταγή στο Βερολίνο και την αύξηση της περιουσίας της Σαγράδα Φαμίλιας. Δεν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα δικά μου. Έχουν να κάνουν με όσα λένε κατ’ ιδίαν, οι υπουργοί ή στελέχη της ΝΔ, που δεν μετέχουν στην κοπή της πίτας και δεν παίρνουν ούτε ένα ψίχουλο από το delivery που εποπτεύουν οι δύο γυναικείοι πυλώνες και ο ανιψιός. Όλα είναι τακτοποιημένα. Πότε δηλαδή η αέρινη παρουσία θα συναντήσει το Σπύρο ή θα ανέβει τα σκαλιά του κτιρίου των υδρογονανθράκων και πότε οι άλλοι μαζί με την κόρη θα εποπτεύσει όλων των χρηματοροών του Δήμου της Αθήνας, των διαφημιστικών budget και των πολύχρωμων και εντυπωσιακών υδάτινων πιδάκων.
Όλα τα κομμάτια της κυβερνητικής λειτουργίας παρακολουθούνται από τας Πρεσβείας της παναχράντου και πανευλογημένης Δεσποίνης ημών. Δυστυχώς, οι φίλοι του νοσηρού δεν ξεκίνησαν τις εργασίες στα ακριτικά νησιά. Οι προϋπολογισμοί δαπάνης 250 εκατομμυρίων λόγω covid-19. Σίγουρα όμως, το αφεντικό του πεθερού και οι Βαγγελοδημήτρηδες θα επανέλθουν σφοδρότεροι, αφού δόθηκαν χέρια και υποσχέσεις πριν αντικατασταθούν τα χέρια από αγκώνες.
Δυστυχώς, τα άμετρα – μέτρα που εισηγήθηκε ο Τσιόδρας και τα αποδέχθηκε ο κος Μητσοτάκης, οδηγούν σε πολλαπλές ρήξεις την κυβέρνηση με το λαό, με τους οικονομικούς παράγοντες και με την κοινωνία.
Σε λίγο θα έχουμε εκρήξεις και θα αποστέλλονται δυνάμεις καταστολής, προκειμένου να μην διαμαρτύρονται εναντίον της πείνας και της ανεργίας. Θα τους διαλύουν με δακρυγόνα και χημικά με το πρόσχημα ότι τους προστατεύουν από τη μετάδοση του κορωνοϊού. Οι σχέσεις της κυβέρνησης με την εκκλησία εκτροχιάζονται και είναι η πρώτη φορά, που η ΝΔ έχει τόσο κακές σχέσεις με την Ορθόδοξη εκκλησία, με τους Ιεράρχες και το Χριστεπώνυμο πλήθος.
Η όλη διαχείριση της κατάστασης από τον κο Μητσοτάκη είναι τέτοια, που ορισμένοι ιεράρχες θέλουν να τον αφορίσουν. Ήδη ξεκίνησαν ακρότητες. Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αφόρισε τον Μητσοτάκη, τον Χαρδαλιά και την Κεραμέως. Ορισμένοι από το ποίμνιό του, όπως και η Ιερά Σύνοδος, αποδοκίμασαν την πράξη του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης πέραν της οικονομίας, δεν ενταφιάζει και τις σχέσεις του κράτους με την εκκλησία. Όλες οι αποφάσεις του, ειδικά για την εκκλησία, ήταν άνευ δεύτερης σκέψης, άνευ λογικής και άνευ μέτρου. Δεν βάζεις μπροστά σου έναν τύπο, όπως ο κος Χαρδαλιά, να συναλλάσσεται με όρους παλιού Χωροφύλακα με την εκκλησία της Ελλάδος και με όλους τους Μητροπολίτες. Έπρεπε να περιμένουν την αντίδραση του Αμβρόσιου. Είχε προειδοποιήσει. Θα ακολουθήσουν αφορισμοί και από άλλους Μητροπολίτες. Έστω και αν αποδοκιμαστούν από την Ιερά Σύνοδο ή ακόμη και από πιστούς.
Είναι βέβαιο, μπορείτε να το σημειώσετε κυρίες και κύριοι, τόσο στο Μητσοτάκη, όσο και σε άλλους, αν συνεχιστεί η πολιτική ανοησία και αμετροέπεια θα απαγορευτεί να εισέρχονται σε διάφορους ναούς. Αυτό, όσο και αν προσπαθήσουν να το μπαλώσουν θα κοστίσει πολιτικά σε αυτή τη ΝΔ, που δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες.
Στους καιρούς μας, είναι πολύ εύκολο να διακόψεις μία ενοχλητική για την ακοή σου εκπομπή. Προσφέρεις, ένα μεγάλο ποσό σε διαφήμιση ή σε εξυπηρετήσεις, έτσι ώστε να μην μπορεί να δεχτεί μία επιχείρηση, την αποπομπή του δημοσιογράφου από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση.
Συνήθως, η εξυπηρέτηση γίνεται με αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης ή με διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά τυχόν χρέη ή υποχρεώσεις της εταιρίας. Παλαιότερα, υπήρξε ανταλλαγή παρουσιαστών με εγκρίσεις δανείων. Φυσικά, όταν αυτό συμβαίνει είναι κακός οιωνός για τη Δημοκρατία και τις συνταγματικές ελευθερίες. Όταν αυτό συμβαίνει ο τιμονιέρης, είναι κατά κανόνα άρρωστος άνθρωπος, νοσηρός και διαποτισμένος από φασιστική αλαζονεία. Συνήθως τρέχει να προλάβει γεγονότα και τελικά γλιστράει και τον προλαβαίνουν τα γεγονότα. Ελπίζω, στην Ελλάδα του μνημονίου να ενδιαφερθεί ένας Εισαγγελέας να ψάξει πώς αγοράστηκαν τα εμβόλια Η1Ν1 μη θεωρώντας εκ προοιμίου ότι η υπόθεση έκλεισε.
Ο κος Τσιόδρας θα κληθεί να απολογηθεί για τους χιλιάδες νεκρούς που φέρνει η οικονομική καταστροφή. Ήδη ο καθηγητής Ιωαννίδης του Στάντφορντ βλέπει ότι το lockdown θα προκαλέσει περισσότερους νεκρούς. Όπως λέει ο διακεκριμένος καθηγητής της Επιδημιολογίας, ένα έτος οικονομικής κρίσεως, μεταφράζεται σε απώλεια περίπου 3000 ζωών Ελλήνων. Ο καθηγητής εκτιμά ότι κάποια από τα μέτρα ήταν χρήσιμα, όπως η ακύρωση των καρναβαλιών και των ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά ο αυστηρός γενικός εγκλεισμός έκανε περισσότερο κακό, από ό,τι μέχρι τώρα φαίνεται.
Υπολογίζεται σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών ότι εκατομμύρια χειρουργεία δεν πραγματοποιήθηκαν, εξαιτίας του lockdown. Εδώ στη χώρα μας, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν σε λίστες νοσοκομείων. Ο κος Τσιόδρας και ο κος Μητσοτάκης επιδείνωσαν την κατάστασή τους και αυτά που ακούγονται πλέον από εκατοντάδες στόματα ειδικών γιατρών είναι ανατριχιαστικά.
Οι πάντες διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πλάνο για τον τουρισμό. Δέσμια της αμετροέπειας και της εξάρτησης του κου Τσιόδρα από τον ύποπτο και όργανο των Κινέζων Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τρέχει να αποκλιμακώσει την καραντίνα και να επανεκκινήσει πάλι την κλινικά νεκρή οικονομία μας. Ο νοσηρός Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται πλέον ότι ρημάζει με τις αποφάσεις του την οικονομία της ελληνικής κοινωνίας.
Ήδη χιλιάδες οικογένειες που ασχολούνται με την εστίαση ρίχτηκαν στον καιάδα της πολιτικής ψυχασθένειας αυτής της κυβέρνησης. Ο κος Σκυλακάκης υπολογίζει ότι έχουμε το πρώτο τρίμηνο 1,5 δις τρύπα στον προϋπολογισμό. Και μόνο τον Απρίλιο είχαμε μείωση 17,2% των καθαρών εσόδων. Οι προβλέψεις της ΓΣΕΕ είναι εφιαλτικές. Εκτιμά ότι η ανεργία μπορεί να φτάσει έως και το 21,6%. Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν στη Γερμανία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Αγγλία και την Αμερική κατά των περιοριστικών μέτρων, η ύποπτη πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως για τις σχέσεις της με διάφορα κέντρα και ιδρύματα ελληνική κυβέρνηση, σπεύδει να άρει την καραντίνα, χωρίς να τσαλακώσει το προφίλ και το κύρος του κου Τσιόδρα. Η μία μετά την άλλη χώρα κόβουν τις επιδοτήσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η Μαδαγασκάρη κάλεσε τις Αφρικανικές Χώρες να σταματήσουν την επιχορήγηση στον ΠΟΥ, γιατί με τη συμπεριφορά του βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγείας της Αφρικής. Όλοι πλέον αναφέρονται – εμμέσως ή αμέσως – στις ύποπτες, κερδοσκοπικές και εν πολλοίς βρόμικες σχέσεις του Αιθίοπα προέδρου Γκεμπρεγιέσους με τον Μπιλ Γκέιτς και το Πεκίνο.
Πίσω από χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια κατεστραμμένους κρύβεται το πιο βρόμικο παιχνίδι που παίχτηκε ανάμεσα σε δισεκατομμυριούχο, κυβέρνηση κράτους –όπως η Κίνα και πρόεδρο Παγκόσμιου Οργανισμού, όπως ο Γκεμπρεγιέσους του ΠΟΥ. Εδώ στην Αθήνα, κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιοι έχουν καλές σχέσεις με τον κο Γκέιτς και την GlaxoSmithkline, τη Gilead και άλλες φαρμακευτικές εταιρίες.             fonaklas.blogspot.com