Σπιτικό παγωτό φράουλα

Υλικά

  • 1/4 κιλού φρέσκες φράουλες καθαρισμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3 κρόκοι αβγού
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας 

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να πάρουν την υφή του πουρέ. Ρίξτε τις σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.
    Βήμα 2
    Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το 1 και 1/4 φλ. τσαγιού από την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει μια βάση.
    Βήμα 3
    Σε ένα μπολ χτυπήστε την ζάχαρη, τους κρόκους αβγού, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
    Βήμα 4
    Προσθέστε σταδιακά την ζεστή κρέμα στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.
    Βήμα 5
    Ρίξτε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και θερμάνετε μέχρι να αποκτήσει μία λεία και παχιά υφή. Μην αφήσετε να βράσει.
    Βήμα 6
    Προσθέστε την κρέμα στον πουρέ από τις φράουλες, ανακατέψτε και τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
     www.newsbeast.gr