Υλικά
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
- 2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 140 γρ. σπανάκι
- 5 φλ. τσαγιού γάλα
- 450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 1/2 φλ. τσαγιού πέστο
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1Μαγειρέψτε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.Βήμα 2Προσθέστε το κοτόπουλο, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και αφαιρέστε μόνο το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.Βήμα 3Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.Βήμα 4Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.Βήμα 5Ρίξτε και το γάλα και αφήστε να πάρει μια βράση.Βήμα 6Προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και βράστε σε μέτρια φωτιά έως ότου το γάλα συμπυκνωθεί και τα ζυμαρικά μαγειρευτούν.Βήμα 7Ρίξτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το πέστο και την παρμεζάνα.Βήμα 8Γαρνίρετε με μαϊντανό και παρμεζάνα και απολαύστε. www.newsbeast.gr