Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κοτόπουλου, μπέικον και πέστο

Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 140 γρ. σπανάκι
  • 5 φλ. τσαγιού γάλα
  • 450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού πέστο
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα      

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Μαγειρέψτε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
    Βήμα 2
    Προσθέστε το κοτόπουλο, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και αφαιρέστε μόνο το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.
    Βήμα 3
    Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
    Βήμα 4
    Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.
    Βήμα 5
    Ρίξτε και το γάλα και αφήστε να πάρει μια βράση.
    Βήμα 6
    Προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και βράστε σε μέτρια φωτιά έως ότου το γάλα συμπυκνωθεί και τα ζυμαρικά μαγειρευτούν.
    Βήμα 7
    Ρίξτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το πέστο και την παρμεζάνα.
    Βήμα 8
    Γαρνίρετε με μαϊντανό και παρμεζάνα και απολαύστε.  www.newsbeast.gr