Αρωματικά μπισκότα λεμονιού
Υλικά
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 1/2 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- 3/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
- 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.Βήμα 2Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βήμα 3Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά.Βήμα 4Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι.Βήμα 5Με την βοήθεια ενός κουταλιού δημιουργήστε τα μπισκότα ακουμπώντας τα πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.Βήμα 6Πασπαλίστε με ζάχαρη ή αμύγδαλα.Βήμα 7Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. www.newsbeast.gr