Συσκευασίες από γρασίδι για τα φαγητά του ντελίβερι

Εκατομμύρια τόνοι συσκευασιών στην πλειοψηφία τους πλαστικών χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο για την μεταφορά φαγητού από καταναλωτές που παραγγέλνουν στο σπίτι ή τους χώρους εργασίας.

Ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Δανίας και του Πανεπιστημίου Άαρχους επίσης στην Δανία ανέπτυξαν μια μέθοδο που αντικαθιστά τις πλαστικές ύλες των συσκευασιών τροφίμων με ίνες γρασιδιού. Οι συσκευασίες αυτές θα είναι 100% βιοδιασπώμενες έτσι ώστε ακόμη και αν κάποιος δεν πετάξει το πακέτο του φαγητού του σε κάποιο κάδο αλλά το παρατήσει κάπου αυτό θα διασπαστεί με φυσικό τρόπο.

«Οι διασπώμενες συσκευασίες που αποτελούνται από γρασίδι έχουν πολλά περιβαλλοντικά οφέλη» αναφέρει η Αν Κριστίν Χάστραπ, διευθύντρια του Τεχνολογικού Ινστιτούτου.  «Αφού κόψουμε το γρασίδι προχωρούμε στην εξαγωγή της πρωτεΐνης τους η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως τροφή ζώων. Στην συνέχεια επεξεργαζόμαστε τις ίνες του γρασιδιού για την δημιουργία κυτταρίνης με την οποία μπορούν να κατασκευαστούν συσκευασίες. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε στο 100% όλα τα συστατικά των ινών του γρασιδιού» αναφέρει o Μόρτεν Άμπιε Γένσεν καθηγητής του Τμήματος Βιολογικής και Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Άαρχους.

Η ερευνητική  ομάδα έχει λάβει χρηματοδότηση 440 χιλιάδων ευρώ από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας της Δανίας για την συνέχιση των προσπαθειών τους πάνω σε αυτόν τον τομέα. Ήδη η ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει βιομάζα από έδαφος με τύρφη.    www.naftemporiki.gr


 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Μήλα τους για το πώς θα βγάλουν τον χειμώνα...

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων