Ψητό μπρόκολο με παρμεζάνα και σκόρδο

Υλικά

  • 3 κεφάλια μπρόκολο
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 κ. σ χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι         

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
    Βήμα 2
    Πλύνετε καλά το μπρόκολο και διαχωρίστε τα μπουκετάκια του.
    Βήμα 3
    Τοποθετήστε το μπρόκολο σε ένα ταψί και γαρνίρετε με το αλάτι και το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την παρμεζάνα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
    Βήμα 4
    Ρίξτε το λάδι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
    Βήμα 5
    Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35- 40 λεπτά.
    Βήμα 6
    Αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά και απολαύστε.       www.newsbeast.gr