Ερντογάν: Η εισβολή στην Κύπρο ήταν το παράδειγμα για την πολεμική βιομηχανία μας

Η εισβολή στην Κύπρο είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς η Τουρκία ανέπτυξε την αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέσω υπολογιστών

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι το 2023 θα είναι έτοιμο το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της «Ακιντζί» και η Τουρκία θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα ελέγχει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσω υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης.

Στην ομιλία του χθες Τετάρτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι στη δική μας ατζέντα υπάρχει σχεδιασμός, ανάπτυξη, παραγωγή, εξαγωγή, δημιουργία θέσεων εργασίας, να μεγαλώσουμε τη χώρα μας, να την ενισχύσουμε, να πετύχουμε τους στόχους μας το συντομότερο.

«Πλέον και τα πυρομαχικά μας μπορούμε να τα παράγουμε μόνοι μας. Πλέον δεν ανησυχούμε ποιος θα μας δώσει τι. Στο παρελθόν, ειδικά το 1974, η ειρηνευτική επιχείρηση [Σ.Σ. όπως αποκάλεσε την εισβολή] είναι το πιο καλό παράδειγμα γι’ αυτό», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στρατηγική πολέμου

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η επιτυχία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μας, τα οποία είναι προϊόν του οράματος της εθνικής μας τεχνολογίας έχει ανοίξει τον δρόμο σε αποτελέσματα που απαιτούν σχεδόν την κατάστρωση εξ αρχής στρατηγικής πολέμου».

«Οταν ενεργοποιηθεί το ανώτατο μοντέλο ‘Ακιντζί’, το οποίο αποτελεί νεότερη έκδοση των παρόντων μη επανδρωμένων αεροσκαφών μας, αυτή η εικόνα θα αλλάξει συγκλονιστικά.

»Στόχος μας είναι να γίνουμε από τις πρώτες χώρες που θα ελέγχουν μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσω υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο πέραν των αεροπλάνων πέμπτης γενιάς, που ο κόσμος επιδιώκει ακόμη.

»Σκοπεύουμε να πετάξουμε στους ουρανούς μας το μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος μας το οποίο αρχίσαμε να αναπτύσσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, το 2023», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: sigmalive.com

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Η Ρωσία αναγνωρίζει το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος: Ανοίγει προξενείο στα Κατεχόμενα!

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων