Υλικά
- 4 κρόκοι αβγών
- 4 αβγά
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από δύο λεμόνια
- 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 έτοιμη ζύμη τάρτας
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1Ψήστε την ζύμη τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες.Βήμα 2Σε ένα μπολ σε μπεν μαρί χτυπήστε τους κρόκους των αβγών με τα ολόκληρα αβγά, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.Βήμα 3Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ελαφρώς το μείγμα για περίπου 10 λεπτά.Βήμα 4Ρίξτε την κρέμα στην προψημένη τάρτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 6 λεπτά.Βήμα 5Αφήστε να κρυώσει και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη. www.newsbeast.gr