Υλικά
- 4 κοφτές κουταλιές αλεύρι
- 3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κρόκοι αβγών
- 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
- λίγο πιπέρι
- ασπράδια 2 αβγών
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- λίγη γαλέτα
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, βάζετε τις 4 κουταλιές αλεύρι και τις 3 κουταλιές βουτύρου.Βήμα 2Ανακατεύετε το μείγμα και ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα. Ανακατεύετε καλά και με γρήγορες κινήσεις για να μη σβολιάσει.Βήμα 3Μόλις πήξει το γάλα, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το τριμμένο τυρί.Βήμα 4Στη συνέχεια, βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε επάνω το μείγμα. Το σκεπάζετε καλά με μία μεμβράνη και το αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο.Βήμα 5Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε 3 μπολ. Στο ένα χτυπάτε τα ασπράδια ελαφρά με ένα κουταλάκι λάδι, στο άλλο βάζετε αλεύρι και στο τρίτο τη γαλέτα.Βήμα 6Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις βουτάτε διαδοχικά στο αλεύρι, στα ασπράδια και στη γαλέτα.Βήμα 7Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν. www.newsbeast.gr